«Карпати» не зуміли взяти реванш у «Ворскли»

Дмитро Майстренко  |  Субота, 9 листопада 2013, 19:13
У першому матчі другого кола української Прем’єр-ліги львівські «Карпати» не зуміли втримати перемогу в матчі проти полтавської «Ворскли». Матч закінчився з нічийним рахунком 2:2.
«Карпати» не зуміли взяти реванш у «Ворскли»

«Ворскла» - «Карпати» 2:2

Голи: Чеснаков, 13, Даллку, 41 - Зеньов, 5, Костевич, 28

«Ворскла»: Непогодов, Сапай, Даллку, Євген Ткачук, Пердута, Дедечко, Чеснаков, Громов, (Маркоскі, 79), Янузі (Міщенко, 46), Ребенок, Яховіч (Скляр, 88)

«Карпати»: Ільющенков, Мірошниченко, Балажіц, Пластун, Костевич, Андрій Ткачук, Голодюк, Зеньов (Васін, 69), Федорчук (Мартинюк, 88), Льопа (Гудима, 80), Гладкий

Попередження: Євген Ткачук, Даллку - Льопа, Федорчук, Мартинюк

До Полтави зі Львова на матч-відповідь проти «Ворскли» їхала вже зовсім інша команда, ніж яка протистояли «восклянам» у першому турі цьогорічного чемпіонату. Тому на глядачів очікував дуже цікавий матч.

І від перших хвилин поєдинку команди активно почали грати саме в атаці, що не мого не радувати тих небагатьох вболівальників, що прийшли на стадіон. Активність львівської команди дозволила їм швидко відкрити рахунок. Футболісти «Карпат» першими отримали право виконати удар від кутового прапорця. І це призвело до взяття воріт Дмитра Непогодова.

Інший львівський Дмитро Льопа подав м’яч із кутового. Останній транзитом пролетів повз усіх гравців у штрафному майданчику й долетів на дальню стійку. А там ніким не прикритий Сергій Зеньов підставив голову й відправив м’яч майже з лінії воріт у порожній кут. Таким чином вже на 5 хвилині львів’яни повели в рахунку.

Після цього гості очікувано відійшли назад і почали грати на контратаках. Але атакувальні дії у львів’ян виходили не так вдало, як хотілося. Натомість гравці «Ворскли» продовжували насідати на ворота Олександра Ільющенкова. Та відігратися господарі змогли також після кутового. Для цього їм знадобилося менше десяти хвилин. Володимир Костевич не вслідкував за полтавським Володимиром Чеснаковим, який залишився сам по центру і головою впевнено відправив м’яч у сітку. Сталося це на 13 хвилині матчу.

Після цього гра трохи вирівнялася. А в середині тайму лівий захисник «Карпат» виправився після своєї помилки. Костевич у центрі поля відібрав м’яч, пройшов із ним трохи вперед і метрів з 30-ти потужно вистрілив по воротах Дмитра Непогодова. Останній, здається, не очікував такого розвитку подій. М’яч після шаленого удару «карпатівця» залетів у верхній лівий від голкіпера кут воріт. І цей гол може претендувати на один із найкрасивіших голів не лише цього туру, а й першої половини чемпіонату.

Після другого пропущеного м’яча, господарі стадіону знову пішли шукати щастя біля воріт суперника. Спочатку Яховіч міг зрівнювати рахунок. Після подачі з лівого флангу він головою намагався на проти ході піймати Ільющенкова. Але воротар «Карпат» зміг зреагувати і переправити м’яч на кутовий. А на 41 хвилині матчу вже навіть Олександр не зумів урятувати гостей.

Гравці «Ворскли» реалізували ще один свій стандарт. Штрафний удар з правого флангу майже від кутового прапорця на дальній стійці замкнув капітан «Ворскли» Арменд  Даллку. Він вискочив з-за спини Зеньова і головою відправив м’яч у ближню «дев’ятку».

Такий шалений перший тайм дозволяв припустити, що на цьому команди не зупиняться. Початок другої половини гри повністю був за господарями. Але справді небезпечних моментів створити їм не вдалося. «Карпатам» гра попереду також не дуже вдавалася. Стовідсоткових моментів, щоб вийти вперед у жодної із команд не було. Було багато боротьби, а під завісу матчу, коли у гравців залишалося не так багато вже сил, у діях обох команд стало багато браку. Але захисники не допускали помилок.

Лише в останні десять хвилин Денис Васін, який змінив Сергія Зеньова, мав шанс вирвати перемогу в цьому матчі. Він просто продавив захисника на другому поверсі, та не зміг поцілити у ворота. Лавка запасних львів’ян просто підскочила, а Олександру Севідову залишалося лише триматися за голову.

Фінальний свисток зафіксував результативну нічию 2:2. Цим результатом цілком можуть бути задоволені гравці «Карпат». Адже «Ворскла»  цього сезону бореться за місця в єврозоні.

Олександр Севідов, головний тренер «Карпат»: «Чекаю, коли вже скажуть, що сьогодні достойно зіграла «Ворскла».  Щодо своєї команди, то скажу, що я радий, бо команда сьогодні продемонструвала характер. А якби Васін забив, то й взагалі могли виграти. Я навіть пожартував, що у тій ситуації навіть Саша Гладкий забив би. Також сьогодні варто відзначити чудову гру головою гравців суперника.

У нас мало досвідчених гравців. І у мене немає ніяких претензій до Володі Костевича. Він ще молодий і він ще зробить свої помилки. Тому ми маємо бути готові до цього. А загалом, то я задоволений сьогоднішньою грою Костевича».

Василь Сачко, головний тренер «Ворскли»: «Від початку хочу сказати, що не потрібно зараз весь бруд лити на Діму Непогодова. Я гравцям перед матчем казав, що сьогодні «Карпати» зовсім не ті, що були на початку чемпіонату. Севідов створив боєздатний колектив. Також хочу сказати, що «Ворскла» сьогодні провела не найкращу свою гру. Ми багато сил витратили у попередньому матчі проти «Металіста», і це далося в знаки сьогодні. Але все рівно хлопці молодці: вони двічі зуміли відгратися, програючи по ходу поєдинку. Щодо голів, то ми на тренуваннях відпрацьовуємо стандарти. І в цьому сезоні це вже, здається, восьмий наший гол зі стандарту. А загалом рахунок по грі». 

comments powered by HyperComments