Через репутацію "фальсифікатора" Олега Сала хочуть вигнати можливі претенденти в Президенти від опозиції

Катерина Поліщук  |  Середа, 6 листопада 2013, 20:37
Фракціям ВО «Батьківщина». ВО «Свобода» та УДАР у Львівській обласній раді бракує 13 голосів для висловлення недовіри новпризначеному голові Львівської ОДА Олегу Салу. Тож партійні лідери цих сил вирішили офіційно звернутись до колег з інших фракцій підтримати їхню ініціативу та заодно пропіаритись на всю країну.
Через репутацію "фальсифікатора" Олега Сала хочуть вигнати можливі претенденти в Президенти від опозиції

Сьогодні лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, ВО «Батьківщина» - Арсеній Ясенюк та УДАР - Віталій Кличко оприлюднили заяву  в якій оголосили про початок «термінового збору підписів» для включення до порядку денного наступного пленарного засідання Львівської облради питання про висловлення недовіри Олегу Салу. Та звернулися до депутатів інших фракцій з проханням підтримати це рішення двома третинами голосів.

Своє прохання вони аргументували тим, що  призначення на таку відповідальну посаду «губернатора-фальсифікатора свідчить про підготовку влади до спотворення на свою користь результатів президентських виборів».  Адже «одіозний міліцейський генерал» Олег Сало «перебуваючи на посаді начальника Львівської обласної міліції, ще у 2004 році намагався перешкодити вільному волевиявленню українців. Саме за його наказом блокувалися автобусні колони, які рухалися на Київ, під колеса кидали шипи, міліціонери давили студентів із помаранчевими пов'язками», - йдеться в заяві.

При цьому партійні лідери не оминули можливості попіаритися та висловити своє невдоволення рішенням Президента.«Декларуючи на словах європейські цінності та необхідність зближення з Європейським Союзом, насправді Янукович рухається в протилежний бік, бік диктатури, авторитаризму та керованих виборів», - резюмували опозиціонери.

Водночас таку заяву неоднозначно прокоментували обласні депутати. Зокрема, рухівець Олександ Ганущин на своїй сторінці у facebook висловив здивування з приводу її тексту:«Взагалі-то збір підписів не потрібний для включення питання у порядок денний ЧЕРГОВОЇ сесії. Збір підписів потрібен, якраз задля проведення ПОЗАЧЕРГОВОЇ сесії. І до речі, IMHO, в інший спосіб слухати це питання навряд чи... слушно. І правомірно, що важливіше. Для когось може то дрібниці. Для досягнення мети, яка ставиться, думаю ні. Чи не запізніло? У кожного своя відповідь на це питання. Зрештою, Народний Рух до цього закликав ще 31 жовтня, в день призначення О.Сала»

Варто зазначити, що загалом в обласній раді є 116 депутатів. Для висловлення недовіри голові ЛОДА потрібно дві третини голосів, тобто 78 осіб.   Саме за таких умов, згідно із пунктом 3 статті 72 ЗУ «Про місцеве самоврядування», Президент України зобов’язаний прийняти рішення про відставку голови місцевої державної адміністрації.

Фракції «Батьківщина», УДАР та «Свобода» у Львівській обласній раді разом мають 65 депутатів. Якщо фракції «Батьківщина», УДАР та «Свобода» проголосують в повному складі, то їм потрібно залучити голоси лише 13 однодумців.

Зважаючи на те, що фракція Народний Рух України вже заявила про свою позицію висловлення недовіри Олегу Салу,  можна приплюсувати ще 8 депутатів.  Тож потрібно «нашкребти» ще п’ятеро осіб.

 Фракція Партії регіонів точно не приєднається. На чий бік стануть депутати фракції Партії промисловців та підприємців України, Української Народної Партії, Депутатська група "Наш край" чи позафракційні депутати – невідомо. Головне, щоб «свої» не підвели та, врешті, щоб саме рішення про висловлення недовіри опозиціонери  «не забули» винести на розгляд  чергової сесії.

Нагадаємо, Олега Сала призначено новим головою Львівської обласної державної адміністрації 31 жовтня 2013 року. Під час представлення журналісти зустріли його вигуками «Ганьба!».

comments powered by HyperComments