Студенти-філологи закликали бойкотувати арт-проект «антиукраїнського» Віктора Медведчука

Валерій Шмаков  |  Середа, 6 листопада 2013, 16:57
Студенти філологічного факультету ЛНУ ім. І.Франка в приміщенні свого вишу влаштували акцію протесту. Активісти роздавали листівки із закликом до молодих поетів, музикантів та філологічної громади бойкотувати «Арт-майданчик», який фінансується організацією Віктора Медведчука «Український вибір».
Студенти-філологи закликали бойкотувати арт-проект «антиукраїнського» Віктора Медведчука

За словами організаторів акції, проект «Арт-майданчик» зараз набуває широкого розголосу серед молоді. Так, ним цікавляться чимало молодих поетів, зокрема і з філологічного факультету та відвідують творчі вечори, організовані «Арт-майданчиком». Проте, як зауважили активісти, організація «Український вибір», яка фінансує проект, «тягне» Україну до Митного союзу, нав’язує шовіністичні ідеї та виступає за введення російської мови як другої державної.

«Тож таким чином відбувається «вербування молодого творчого потенціалу країни під зрадницькі кадебістські проекти», - кажуть учасники акції.

Як зазначив один з організаторів акції, в.о. голови профбюро студентів філологічного факультету Олег Войтків хоч молодий поет приходить на творчий вечір просто аби зачитати свою поезію, не підтримуючи жодних політичних ідей цієї організації, він все одно своєю участю її рекламує.

«Тож закликаємо студентів перш за все нашого факультету та університету щоб вони не відвідували схожих вечорів організованих «Українським вибором» і не підтримували антиукраїнського Медведчука», - додав Олег Войтків.

Окрім цього студенти в своїх листівках нагадали про фатальну роль Віктора Медведчука у знищенні символу української нескореності, одного із найвизначніших поетів-шістденсятників Василя Стуса. За словами активістів, свого часу не без допомоги бездіяльного «захисту» провладного адвоката Віктора Медведчука, Василя Стуса засудили на 10 років ув’язнення і на 5 років заслання, чого останній не витримав.

«Хоч поет і відмовлявся від цього «захисника» та Радянська влада не дала змоги обрати йому іншого. Тож «товариш» Віктор Медведчук зробив усе, аби Василя Стуса було найжорсткіше покарано й відправлено далеко, у Пермські «виправно-трудові» табори, де й обірвалося життя одного з геніїв української нації», - сказано у поширеному студентами зверненні.

Так, на листівках, яких впродовж перерви між парами студенти встигли роздати близько 300 примірників, було зображено портрет Василя Стуса у прицілі, а праворуч від нього фото Віктора Медведчука, з-за спини якого виглядає президент Росії Володимир Путін. Як запевнили студенти філфаку, ці листівки вони надрукували власним коштом, а також поширюють відповідні звернення у соцмережах і не виключать, що незабаром подібні акції вийдуть із стін університету на вулицю.

comments powered by HyperComments