Вибуховий рекорд. У Львові одночасно замінували відразу два суди (доповнено)

Катерина Поліщук  |  Понеділок, 4 листопада 2013, 11:58
Сьогодні. 4 листопада 2013, до львівської міліції надійшло повідомлення про замінування відразу двох судів: Апеляційного суду Львівської області, що на пл. Соборній, 17 та Львівського адміністративного суду, що на вул. Саксаганського,13.
Вибуховий рекорд. У Львові одночасно замінували відразу два суди (доповнено)

За словами Світлани Добровольської, прес-секретаря обласної міліції, анонімний дзвінок надійшов на короткий номер  «102» о 9:40 годині. Після цього на місце виїхали всі можливі служби: міліція, надзвичайники, газова служба, електрики, медики, а також спеціалісти з вибухівки. Працівників Феміди відразу евакуювали.

Вже майже дві години тривають пошуки вибухівки. За словами надзвичайників, наразі нічого не знайшли, однак всі служби ще не встигли перевірити приміщення.

Ольга Давид, прес-секретар Львівського апеляційного адміністративного суду, поки що не змогла назвати потенційної причини замінування.

«Нас просто вивели і сказали, що у суді закладена вибухівка. Про можливі причини замінування не можу нічого сказати», - каже  Ольга Давид.

Станом на 13:00 вибухівку в приміщеннях так і не знайшли.  Працівників судів  повернули на робочі місця і вони продожили свою роботу. Засідання. які буди призначені на ранок, перенесли на пізніший час. "Це вже вдруге нас "замінували". Торік у червні був подібний випадок. А приміщення Апеляційноого суду Львівської області взагалі вже третій чи четвертий раз "заміновують" хулігани". При цьому жодних резонансних для суспільства справ  сьогодні не розглядали. Хоча для людей, які беруть участь у судових процесах, кожна справа є важлива", - резюмувала Ольга Давид. 

Тепер телефонних хуліганів шукатиме міліція. За це правопорушення хуліганам загрожує позбавлення волі на строк від  двох до семи років.

З початку року це вже 15-те повідомлення про псевдозамінування об’єктів у Львові.    

 

 

 

comments powered by HyperComments