Львівський національний Хеловін

Оля Юречко  |  Четвер, 31 жовтня 2013, 15:49
У Львові, що не день – то свято. От і сьогодні з самого ранку місто кишить «нечистю», яка увечері готується осісти у найрізноманітніших пивно-кавових локаціях. Бо на дворі – Хеловін і я не знаю, чи в якомусь іншому українському місті це свято відзначають з таким розмахом.
Львівський національний Хеловін

Вранці в центрі міста мою увагу привернув монстр з фільму «Крик», що якраз заходив до «Копальні кави» чи то лякати людей, чи то просто випити ранкового американо. Купа гарбузів, які  розмістили  в кожній кав’ярні міста, додавали відповідних вражень. Особисто я, чи тому, що вже давно вийшла з віку, коли вірять у казки, а тим більше хочуть брати у них участь, може, через робочу завантаженість, а, може, тому що виросла не в європейському Львові, великого значення цьому святу ніколи не надавала.  І лише тепер зрозуміла, що в місті сьогодні відбудуться грандіозні гуляння, з яких кожен зможе обрати свій власний Хеловін.

Вже тиждень у Львові рекламуються найрізноманітніші хеловінські вечірки, продаються костюми та готуються масові вуличні розваги. Так, о 20.00 біля пам’ятника Шеченку відбудеться запуск небесних ліхтариків – львів’яни запалять небо і поринуть в атмосферу свята, радості та видовищ. Тим, хто навіть у Хеловін не розлучається з автомобілем, буде до вподоби автопробіг «Helloween 2013». А куди поїдуть автолюбителі у ніч всіх святих,  організатори не розповідають. Напевно, в якісь страшні «прильвівські» ліси чи…на Левандівку, а може на «Індію»…Одним словом, розвага – для справжніх екстремалів.

Тим, хто любить їздити, але не має залізного коня, а лише велосипед, у центрі міста організовують «ВелоХеловін». Щоб взяти участь у незабутній нічній велопрогулянці центром міста учасникам необхідно буде прикинутися якимось чортом, водяником чи русалкою і гайда лякати людей та насолоджуватися святом.

А після цього вони можуть піти, наприклад, на нічний показ фільмів жахів у «Меделін» та переглянути найстрашніші фільми в історії світового кіно: «Хижа в лісі», «Астрал», «Дитя пітьми», «Справа 39». Бррр... Загадала – здригнулась.

Тих, хто далекий від концептуальних розваг і має «насиджені місця», свято теж не омине, адже у всіх центральних локаціях сьогодні відбуватимуться масштабні святкування. А під кінець можна буде зазирнути у «Буденні бомбони» – попросити цукерок)).

comments powered by HyperComments