Львівську облдержадміністрацію очолив скандальний міліціонер Олег Сало

Катерина Поліщук  |  Четвер, 31 жовтня 2013, 14:50
Несподівані кадрові ротації на Львівщині. Президент України Віктор Янукович сьогодні звільнив голову Львівської обласної державної адміністрації (ЛОДА) Віктора Шемчука та призначив його своїм радником. Натомість місце керівника державної влади області посів Олег Сало, який до цього працював начальником ГУ МВС в Івано-Франківській області.
Львівську облдержадміністрацію очолив скандальний міліціонер Олег Сало

Офіційне представлення новопризначеного голови адміністрації відбудеться сьогодні о 17:00 год. у сесійній залі Львівської обласної ради. Представлятиме  віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.  В. Шемчук пропрацював на посаді голови Львівської ОДА менше  року – з березня по жовтень 2013 року.

Варто зазначити, що експерти вже давно говорили про непереборне бажання Олега Сала повернутися на Львівщину і припускали, що робота на Івано-Франківщині є лише перехідним етапом на шляху до «малої батьківщини». Щоправда такого масштабного кадрового рішення від Президента громадськість Львівщини не сподівалась. Адже тут ще добре пам’ятають скандали довкола його особи під час виборів Президента України в 2004 році, коли він очолював головне управління міліції в Львівській області. Генпрокуратура навіть порушила проти Олега Сала дві кримінальні справи за фактами порушення виборчого права та зловживання владою і службовим становищем. Після цього він був оголошений навіть в міжнародний розшук. Однак у жовтні 2006 року справи відправили до Львова на дорозслідування, а в лютому 2007-го Печерський суд їх успішно закрив «у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину».

На скандальне призначення вже  відреагувала громадськість та політологи. Зокрема,  політолог Олег Соскін назвав це призначення «кадровою агонією» Януковича.

«Якщо Янукович хоче, щоб на теренах Львівщини, Галичини розпочалась національна війна, то це буде дуже добрим призначенням, щоб дестабілізувати ситуацію на Галичині. Складається враження, що Янукович взагалі не розуміється в кадровій політиці. Зараз ми вже спостерігаємо справжню кадрову агонію, коли, як виглядає, Янукович уже не розуміє, кого він ставить на посади, для чого він це робить, яка у нього мета. – пише Олег Соскін у своєму блозі. - Але такі призначення дають підстави припускати, що у Януковича є люта ненависть до галичан, до українців, націоналістів, взагалі до української нації та української держави».

Біографічна довідка:

Сало Олег Михайлович народився 1 квітня 1968 року в місті Нестеров  Львівської області (це історична і сучасна Жовква). 

З 1975 по 1985 рік Олег Сало навчався в Лавріковской середній школі. У 1985 році вступив до Львівського ПТУ-21 на спеціальність "монтажник радіоапаратури".

З червня по серпень 1986 року Олег Сало працював робітником у будівельній бригаді Львівської державної машиновипробувальної станції. Був звільнений з бригади у зв'язку з переходом на навчання.

Закінчив Дублянську аграрну Академію, Львівський регіональний Інституту державного управління та Національну Академію держуправління при Президентові України.

З 1986 по 1988 рік Олег Сало проходив службу в армії. 1988 року Олег Сало вступив на службу інспектором ДПС ДАІ Управління МВС України у Львівській області. Далі просувався по кар’єрній драбині аж до начальника Управління ДАІ Управління МВС України Львівської області.

У квітні-грудні 2003 працював заступником начальника з громадської безпеки, начальник УМВСУ на Львівській залізниці. Після цього очолив Головне управління  МВС у Львівській області. На цій посаді пропрацював з 2003-2005 року.

У лютому 2005 року Генпрокуратура порушила проти Сало дві кримінальні справи за фактами порушення виборчого права та зловживання владою та службовим становищем. Після цього він був оголошений в міжнародний розшук. Що не завадило йому балотуватися в народні депутати України на парламентських виборах 2006 року за списком "Народна опозиція" Наталії Вітренко. А вже 19 лютого 2007 Печерський райсуд Києва ухвалив рішення припинити ці кримінальні справи "у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину".

У березні 2010 року очолив ГУ  МВС у Рівненській області, а з 2012 року  і досі керував міліцією Івано-Франківщини.

 

 

comments powered by HyperComments