Через тиск мешканців, рестораторів та готелярів «Львівводоканал» за добу зробив триденну роботу

Катерина Поліщук  |  Четвер, 31 жовтня 2013, 12:37
Через величезну кількість дзвінків від мешканців, власників ресторанів, кнайп та готелів водопостачання центральної частини Львова відновили на два дні швидше запланованого терміну. Адже через відсутність води могла суттєво постраждати туристична галузь, яка є пріоритетною у Львові. Тож міському водоканалу довелось залучити майже сотню людей, які безперебійно працювали майже добу.
Через тиск мешканців, рестораторів та готелярів «Львівводоканал»  за добу зробив триденну роботу

Вчора на багатьох кнайпах в центрі Львова звились таблички, що в четвер і п’ятницю заклад не працюватиме, оскільки «Львіводоканал» на три дні перекрив воду через ремонт центрального водогону. Скасували заняття також деякі ВНЗ. Однак сьогодні зранку воду несподівано увімкнули.

За словами Уляни Горбатої, прес-секретаря ЛМКП «Львівводоканал», соціальна напруга була настільки високою, що керівництво вирішило не зупиняти роботи на водогоні вночі і, таким чином,  максимально пришвидшити запуск води.

«Ще за тиждень до планованого відключення було дуже багато повідомлень про неприпустимість такої тривалої відсутності води в центральній частині Львова, де зосереджено найбільше ресторанів, готелів та адміністративних споруд. Довіз води у цистернах ситуацію не рятував. Протягом дня мешканці використали всі свої запаси і ситуація ставала критичною. Окрім цього, на території району є три лікарні – залізнична, пологовий будинок та інфекційна. Ніякі водовозки не могли повноцінно забезпечити їхні потреби. До нас безперебійно телефонували всі: мешканці, підприємці, лікарі. Тож ми зібрали всі можливі людські ресурси і не припиняли робіт до повного завершення і пуску води», – розповідає Уляна Горбата.

Для цього з восьмої ранку середи до четвертої ранку сьогодні на центральному водогоні працювало 80 людей, які підключили до нього більше 50 будинків та 10 бічних вуличних водогонів. Об’єм робіт був величезний, адже йшлося про перепідключення будинків і бокових водогонів до нового центрального водогону замість старого, який збудували ще 1901 році. До слова, це перший великий водогін, який колись забезпечував водою увесь Львів.

Тож вже о п’ятій ранку львів’янам увімкнули водопостачання і заклади харчування та готелі сьогодні змогли відпрацювати повноцінний робочий день.

comments powered by HyperComments