На презентації підручника „Юрій Михальчишин назвав сайт Zaxid.net приватною стінгазетою Андрія Садового

Наталя Істоміна  |  Четвер, 31 жовтня 2013, 10:15
У Львові презентували підручник з історії України, який "не містить білих плям і висвітлює предмет об'єктивно". Авторами його є група авторитетних істориків, які за висловом модератора презентації Михайла Гулущака, написали посібник, що містить дані, відмінні від аналогічної книги Дмитра Табачника.
На презентації підручника „Юрій Михальчишин назвав сайт Zaxid.net приватною стінгазетою Андрія Садового

    Співавтором посібника став Юрій Михальчишин, кандидат політичних наук, народний депутат України від ВО „Свобода” та одночасно - "міністр освіти і науки Уряду національної альтернативи". Олег Фешовець, видавець посібника, кандидат філософських наук, директор видавництва "Астролябія" разом із Юрієм Михальчишиним презентували підручник в рамках проекту  „Історичні діалоги”.

    Юрій Михальчишин розповів, що це вже не перша ластівка в їхній спільній роботі. Перше видання побачило світ минулого року та викликало чимало схвальних відгуків і велике зацікавлення. Притому - не в останню чергу в педагогічних колективах зі Сходу та Півдня нашої країни, де зараз особливо боляче відчувається натиск українофобії. Відповідно, авторський колектив зробив висновок - перевидати посібник із деякими доповненнями та розширеннями у серйознішому поліграфічному та дизайнерському оформленні. Метою також було зробити його більш доступним, привабливим і цікавим.

    „Інтерес представляють сторінки, які присвячені подіям Другої світової війни, особливо Руху опору і висвітлення проблеми взаємин українського руху із німецькою державою. Адже це зараз стає предметом глибоких спекуляцій. З’являється хвиля антифашистської істерії. Весь Львів був обвішаний сіті-лайтами, які вітали нас з вами із ефемерною річницею визволення від не менш ефемерних фашистських загарбників” – розповідає історик.

    ”Видання привернуло увагу приватної родинної стінгазети міського голови Андрія Садового, яка вже встигла опублікувати на сайті Zaxid.net рефлексію з приводу того, що, начебто, Михальчишин перекручує історію. Я хотів би подякувати за такий пильний інтерес до нашої сьогоднішньої презентації і зауважити, що спроби пересмикування та маніпулювання фактами свідчить лише про одне – хтось дуже боїться того що ми сьогодні з вами робимо. Мабуть, ми на правильному шляху” – переконаний Юрій Михальчишин.

Фото: zik.ua

comments powered by HyperComments