Глімбовський заробив у Львові на футболі, а тепер заробить на баскетболі

Катерина Поліщук  |  Четвер, 31 жовтня 2013, 10:35
Основну і тренувальну базу для Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року у Львові будуватиме компанія «Альтіс-холдінг». Першу вже будують, а другу мають почати вже наступного тижня.
Глімбовський заробив у Львові на футболі, а тепер заробить на баскетболі

Державне підприємство «Льодові арени» загалом замовило будівництво чотирьох тренувальних баз для Єврообаскету, які збудують у Львові, Макіївці, Харкові, Феодосії. Державі будівництво обійдеться у 301,22 млн грн. – повідомив сайт «Наші гроші» посилаючись на Вісник державних закупівель.

Найдорожче коштуватиме тренувальна база у Феодосії – майже втричі дорожче за решту - 135,37 млн грн. Львівська тренувальна база обійдеться найдешевше- 54,77 млн грн.

Тренувальну базу збудують на Сихові на проспекті Червоної Калини, позаду ТЦ «Інтерсіті». Львівська міська рада виділила під ці цілі майже два гектари землі.

А недалеко від львівського аеропорту, на вул. Кульпарківській, 226-г-Ряшівській-проектованій площею 6,7 га, компанія «Альтіс-холдінг» вже зводить основну арену для проведення Євробаскету-2015. Щоправда вже на замовлення приватної компанії “ United Basketball Investments “, яка навесні 2012 року виграла конкурс Федерації баскетболу України на право будівництва арен до Євробаскету-2015 в Україні.

Відповідно до інформації сайту «Економічна правда» компанія «United Basketball» Investments (UBI) бізнесмена Ігоря Коломойського планує інвестувати в реалізацію проектів чотирьох арен до чемпіонату Європи з баскетболу в 2015 році близько 200 млн. дол. США. Львівська баскетбольна арена обійдеться у 35 млн дол. США.

Нагадаємо, корпорацію «Альтіс-Холдинг» контролює Олександр Глімбовський, який є головою наглядової ради групи компаній «Альтіс-Холдинг». Останні кілька років фірма активно збирає державні замовлення на будівництво різних об’єктів. У рейтингу компаній, які найбільше заробили на Євро-2012 у Львові компанія «Альтіс-холдінг» з сумою 1 млрд 214 млн 796 тис. грн. посідає чільне третє місце. Зокрема компанія виконувала роботи з будівництва нового аеровокзалу львівського аеропорту та реконструкції існуючого пасажирського терміналу й зовнішніх інженерних мереж, а також будівництво нової тренувальної бази – стадіону в смт Славське Львівської області. Більше за цю компанію на футбольному чемпіонаті заробили лише ТОВ «Альткомкиївбуд» – 1 млрд 858 млн 653 тис. грн., та ТОВ «Шляхове будівництво “Альтком”» – 1 млрд 562 млн 913 тис. грн.

 

comments powered by HyperComments