Львівські чиновники вважають, що найкращий захист від арешту – не чесність, а лікарня

Олекса Олич  |  Понеділок, 28 жовтня 2013, 20:53
Чиновники (в тому числі львівські), зокрема ті, які мають стосунок до земельних відносин, будівництва та архітектури, віртуозно володіють прийомами поповнювати свої кишені купюрами найрізноманітнішого номіналу – починаючи від сотні гривень від бабусі, якій потрібно просто поставити візу на якомусь папірцю, закінчуючи солідними кейсами з валютою, коли у залежність від володаря владного кабінету потрапляє якийсь підприємець або ціла комерційна фірма.
Львівські чиновники вважають, що найкращий захист від арешту – не чесність, а лікарня

Методики відрізняються більшою чи меншою жадібністю та цинізмом. Проте всіх цих шукачів за позазарплатними прибутками поєднує єдине і непереборне прагнення – уникнути відповідальності за попередні «заслуги». Одним це вдається, якщо є чим поділитися з раніше «зароблених» кейсів, іншим – ні. Або жадібність «зашкалює», і такого навіть власне керівництво без жалю віддає правоохоронцям для покращення їхніх показників розкриття, або інші чиновники – конкуренти «здають» колегу із завищеним апетитом, щоб і для них ще залишалася клієнтура, в кишенях якої можна із задоволенням поскубати для себе гривні, «зелені» чи «єврики».

Як вже повідомлялося раніше, 25 жовтня на хабарі у розмірі 50 тисяч гривень за сприяння у реєстрації декларації про початок будівельних робіт працівники УДСБЕЗ ГУ МВСУ у Львівській області спіймали заступника начальника інспекції Держархбудконтролю у Львівській області Василя Миськіва. Здавалося б, подальший хід подій стандартний: кайдани, постанова про арешт, СІЗО, суд, вирок, грати у вікні. Але не все так просто. Як і всі інші «колеги по чиновницькому цеху», відповідати за свої дії він зовсім не прагне. І замість того, щоб демонструвати розкаяння, співпрацювати зі слідством, або ж хоча б почати волати про провокацію «силовиків злочинного режиму» чи «політичних опонентів», Василь Миськів вирішив стрімголов втекти на лікарняний. Точніше, просто до лікарні.

Доки він відсиджується на лікарняному (відлежується у лікарні), обрати міру запобіжного заходу  йому не можуть. На що чоловік сподівається – важко сказати. Рано чи пізно його таки випишуть. Тоді доведеться податися під непочесним міліцейським ескортом до суду, де таких «втікачів на лікарняний» не дуже полюбляють. Можливо, час необхідний, щоб підготувати кейс з відповідним змістом, і визначити, кому саме його спрямувати. Але схоже, що правоохоронці впритул зайнялися інспекцією Держархбудконтролю у Львівській області, затримавши вже другого заступника керівника цієї установи. Сам керівник, Михайло Сірків, поки що претензій на свою адресу зі сторони Феміди та її служителів офіційно не чув.

 

comments powered by HyperComments