У Львівській «Батьківщині» оригінально сигналізують про внутрішні негаразди

Олекса Олич  |  Четвер, 24 жовтня 2013, 20:51
Львівський осередок партії «Батьківщина» не перестає періодично веселити місцеву громаду. 22 жовтня на електронні адреси львівських ЗМІ з пошти [email protected] начебто від Львівської міської організації «Батьківщини» надійшов прес-реліз «Під гаслами об’єднання відбулось рейдерське захоплення Львівської міської організації ВО «Батьківщина» членами політичної партії «Фронт Змін».
У Львівській «Батьківщині» оригінально сигналізують про внутрішні негаразди

Через деякий час з тієї ж адреси надійшло прохання до журналістів нічого не публікувати, бо, мовляв, сталася помилка. Точніше, це було не прохання, а справжнісінька повноцінна заява міських «тимошенківців». У ній голова міської парторганізації Михайло Мужилівській  розповсюдження такого прес-релізу розцінив як провокацію, що має на меті «внести деструктив в роботу об’єднаної опозиції». А далі запевнив, що «об’єднавчі процеси у Львівській області та в самому місті Львів є одними із найуспішніших в Україні: колишні члени «Фронту змін» посіли керівні посади в міському бюро партійної організацій» (якщо замислитися, то ця фраза означає те, що «екс-фронтовики» отримали до рук керівництво міською «Батьківщиною», а, отже, за суттю повідомлення не відрізняється від думки авторів начебто фальшивого прес-релізу, які лишень вжили радикальніше формулювання на означення даного процесу – «рейдерське захоплення»).

Протее, навіть не це найкумедніше. Голова міських «тимошенківців» Мужилівській у своїй заяві окремо зазначив: «Згаданий «прес-реліз» було розіслано з невідомої електронної скриньки, яка не має жодного стосунку до Львівської міської партійної організацій ВО «Батьківщина». Курйоз полягає в тому, що його власна заява-спростування надходила до журналістів з тієї ж самої адреси! Звісно, такому поважному львівському політику може і забракнути часу, щоб заглиблюватись у тонкощі електронних розсилок від власного партійного осередку. Але вже даючи відповідь на цю «підступну і мерзенну провокацію зловорожих сил», мабуть, вартувало б проконтролювати, як саме це повідомлення буде розіслане до львівських  ЗМІ. І не давати привід журналістам ще довго і дружньо реготати над «геніальністю» партійної прес-служби.

Крім самого Мужилівського, іменем якого був підписаний фальшивий пресс-реліз, поспішили відмежуватися від нього і голова обласної організації «Батьківщини» Роман Ілик (мовляв, вперше про такий документ чую), і його заступник Микола Кадикало. Екс-фронтовик мусів бути більш багатослівним. А тому потрактував все це як чистої води провокацію, запевнив, що процес злиття опозиційних сил на Львівщині іде нормально, і уточнив: «якихось надзвичайних конфліктів немає. Ясно, що в межах області є якісь зумовлені суб’єктивним фактором незначні конфлікти».

Отже, навмисно чи мимоволі Кадикало підтвердив – процес добровільного здавання «фронтовиків» до «Батьківщини» на Львівщині є далеко не таким безхмарним, як би хотілося місцевим партійним ватажкам, і незадовільні оцінки з Києва стосовно нього є цілком аргументовані. І розсилання фальшивого прес-релізу хоч і можна трактувати як такий собі акт дрібного інформаційно-політичного хуліганства, проте мотивація його ініціаторів скоріш полягала не в тому, щоб підірвати і так невпинно сповзаючий вниз рейтинг «Батьківщини» на Львівщині, а була оригінальною спробою привернути увагу громадськості до тих малоприємних процесів, які розвиваються всередині «Батьківщини» відтоді, коли віжки партійного управління перейшли до чіпких лапок Арсенія Яценюка.

 

comments powered by HyperComments