Андрій Садовий: „ОСББ – це глибока філософія”

Наталя Істоміна  |  Середа, 23 жовтня 2013, 02:02
У Львові вже вчетверте обговорюють проблеми та перспективи у сфері житлово-комунального господарства України. Обговорення відбувається в рамках Всеукраїнського форуму ОСББ, який організовує Інститут міста. Місцем локації заходу став готель „Дністер”.
Андрій Садовий: „ОСББ – це глибока філософія”

    Метою форуму є налагодження співпраці між центральною владою України та організаторами ОСББ або тими, хто прагне ними стати. Учасниками заходу стали голови ОСББ, представники влади, громадських організацій, а також іноземні експерти і керівники банківських установ. Результати праці форуму будуть втілені у резолюцію, яку скерують до відповідних органів влади.

    Зі вступним словом виступили Андрій Садовий, міський голова Львова; Софія Лінн, заступник керівника проекту Міжнародної фінансової корпорації „Енергоефективність у житловому секторі України”; Андрій Білоусов, заступник міністра – керівник апарату Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України; Олександр Кобзарев, директор Інституту міста; Богдан Матолич, перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації.

    Богдан Матолич вважає, що саме на Львівщині склалися позитивні тенденції для розвитку ОСББ. „На Львівщині створено 1029 об’єднань співвласників. В тому числі половина з них знаходиться у Львові. Але це тільки 11% від загальної площі, яка взагалі обслуговується на території. Тут є велика перспектива. Очевидно також і те, що тут потрібно удосконалювати спосіб господарювання ОСББ” – аргументує високопосадовець.

    Андрій Садовий вважає, що форум дає своєрідні дороговкази для розвитку ОСББ в майбутньому. Міський голова також стверджує, що є необхідність спільно добудовувати політику ОСББ. Щодо житлової проблеми в Україні п. Андрій висловив достатньо нетипові думки: „Якщо подивитися на кількість сімей, які мають власне житло, то Україна займає лідируючі позиції в світі. В Америці лише 30% населення мають власне житло, а більшість людей все життя його орендують”.  Залишається незрозумілим, чому тоді так багато українців виїжджають або прагнуть виїхати у США. „ОСББ – це глибока філософія, коли люди разом, коли є спільнота. Так, буває непросто і складно, але є - „разом” – так вважає високопосадовець.

Фото: galychyna.info

 

comments powered by HyperComments