Львів відкрив опалювальний сезон. Але не для всіх...

Катерина Поліщук  |  Вівторок, 1 жовтня 2013, 17:02
Сьогодні-завтра у домівках львів’ян має потеплішати, але не в усіх. Відповідно до інформації теплопостачальних підприємств станом на 30 вересня 132 багатоповерхівки досі не готові прийняти тепло. Тож їх мешканцям доведеться мерзнути поки підприємства, які обслуговують будинки, відремонтують внутрішньобудинкові мережі та узгодять з тепловиками увімкнення батарей.
Львів відкрив опалювальний сезон. Але не для всіх...

Міський голова Львова на днях підписав розпорядження про початок опалювального сезону в місті. Тож теплопостачальні підприємства почали кочегарити в котельнях та ТЕЦ запускаючи гарячу воду в батареї. Однак традиційно - частина будинків виявилась не готовою до зими.

Вкотре несподіванкою став опалювальний сезон для будинків військових у Сихівському районі міста. За словами Ганни Пищули, прес-секретаря ЛМКП «Львівтеплоенерго», 31 багатоповерхівка на вул. Стрийській, Гашека, Максимовича, власником якого є БУ-4 КЕВ м. Львова досі не надали акти готовності будинків до подачі теплоносія. Тож і тепла мешканці цих будинків наразі не отримають. Загалом у Сихівському районі не готові прийняти тепло 87 будинків з 575.

У решті районів ситуація краща. Зокрема у Франківському районі з 418- не готові сім будинків, Шевченкіському з 376 - чотирнадцять, Личаківському з 202 - тринадцять, а центральному Галицькому районі з 80 - одинадцять будинків.

Натомість як запевнив Іван Коркішко, заступник голови Сихівської райадміністрації з питань житлово-комунального господарства, інформація в тепловиків дещо застаріла: «У нас тільки у 31 КЕВівський будинок не отримає тепло, оскільки вони дійсно не готові його прийняти. Решта житлового фонду готові до опалювального сезону. Сьогодні ми заповнили водою батареї 552 будинків і процес триває»

У Залізничному районі міста теж ситуація стабільна. Як запевнив Віталій Камінський, в.о. директора ЛМКП «Залізничтеплоенерго». У районі немає жодного будинку, який би не підготували до зими. Щоправда визнає – під час запуску опалювальної системи трапляються випадки проривів, на які доводиться реагувати по факту.

« Взагалі сказати, що вже сьогодні львів’яни отримають тепло у домівки – не можна. Процес запуску триватиме щонайменше два-три дні», - резюмує Віталій Камінський.

Згідно з прогнозами погоди у найближчі три дні температура у Львові знизиться до +20С вночі і +80С – вдень.

Нагадаємо, незважаючи на баталії між депутатами і міським головою з приводу зміни тарифу на тепло, наразі львів’яни платитимуть по-старому.

 

comments powered by HyperComments