Через брак грошей Андрій Котельник відкрив Школу боксу на одному з ринків Львова

Катерина Поліщук  |  Понеділок, 30 вересня 2013, 18:28
Бокс на ринку. Не знайшовши грошей на ремонт приміщень, які під Школу боксу надала Львівська міська рада, Чемпіон світу з боксу, Олімпійський призер Андрій Котельник відкрив її на ринку «Південний». Місцевий бізнесмен і власник ТВК «Південний», голова Львівської обласної організації Партії регіонів Петро Писарчук надав боксеру приміщення вже з ремонтом.
Через брак грошей Андрій Котельник відкрив Школу боксу на одному з ринків Львова

За словами Андрія Котельника він вже давно мріяв про відкриття боксерської школи, у якій була б можливість тренувати здібних дітей та виховувати майбутніх Олімпійських чемпіонів. Проте, за словами боксера, тривалий час ця мрія була недосяжною у зв’язку із відсутністю відповідного приміщення та коштів для облаштування боксерської школи з усією необхідною інфраструктурою.

«Цей боксерський зал – це найкращий зал не лише серед тих, що є у Львові, але й в західній Україні, а, можливо, і найкращий зал в Україні. Принаймні з тих залів в Україні та за кордоном, де мені доводилось тренуватись, він найкращий», - запевняє Андрій Котельник.

Попередньо планується, що для популяризації спорту частину занять для дітей проводитимуть відомі спортсмени. При цьому Андрій Котельник пообіцяв, що всі заняття для дітей до 14 років будуть безкоштовними. Дорослим заняття в Школі боксу коштуватиме 200 грн в місяць.

Цікаво, що в листопаді 2011 року Благодійний фонд "Андрія Котельника" все ж отримав в оренду від Львівської міської ради приміщення площею 506,1 кв. м на вул. П. Шафарика, 16-а для облаштування спортивно-оздоровчого центру. Більше того приміщення надали в оренду за одну гривню в рік терміном на 25 років. Щоправда за умови реконструкції приміщень та проведення безкоштовних заняття з боксу для дітей. За словами Ірини Харечко, завідувача сектору оформлення договорів управління комунальної власності ЛМР, відповідну угоду було підписано у травні 2012 року. І сьогодні ці приміщення перебувають в пільговій оренді до 2037 року. Щоправда, як визнає сам Андрій Котельник, занять з боксу там наразі не проводять.

«Приміщення в аварійному стані. Там тече дах, каналізація, проблеми з електрикою. Для того, щоб його привести до ладу потрібно щонайменше 300 тис дол. США, яких у мене наразі немає. Тому ми вичистили сміття та закрили до того часу поки не знайдемо кошти. Але, запевняю, там буде Боксерський клуб і діти зможуть там займатись безкоштовно. От тільки наразі мені складно сказати коли… На «Південному» нам надали прекрасне приміщення з ремонтом, куди ми просто принесли своє обладнання. Там  вдалось облаштувати Школу боксу дуже швидко. Якщо знайдуться люди, які підтримають Боксерський клуб на Шафарика, то й цей проект я реалізую », - каже Андрій Котельник.

comments powered by HyperComments