Богдан Стельмах презентує львів’янам ювілейний концерт

Наталя Істоміна  |  Субота, 28 вересня 2013, 03:10
У театрі ім. Марії Заньковецької 2 жовтня відбудеться ювілейний концерт відомого поета – Богдана Стельмаха. Про це на прес-конференції розповів депутат Львівської міськради Роман Грицевич.
Богдан Стельмах презентує львів’янам ювілейний концерт

    Концерт буде приурочений 70-річчю митця. На ньому виступатимуть Оксана Білозір, „Пікардійська терція”, Тарас Чубай, Оксана Муха та інші відомі виконавці. Ведучою концерту буде Софія Федина, яка виконає пісню 38-річної давності, „Лиш раз цвіте любов”. Богдан Стельмах такожзазначив, що на концерті відбудеться дві прем’єри Назара Савка, який виконає пісні поета.

    Цікаво, що концерт розпочнеться о 17:30. Богдан Стельмах пояснює, що це пов’язано із автограф-сесією, яка триватиме годину. Безпосередньо, концертна програма розпочнеться о 18:30. Поет анонсує також літературну увертюру, яка відбудеться під час автограф-сесії.

    Богдан Михайлович розповів журналістам про наміри видати для дітей збірку оповідань під назвою „Козак з казок”. Особливість збірки в тому, що у ній використовуватиметься такий художній прийом як паліндром. Персонажі книги розмовлятимуть звичайною мовою, а от головний герой Козак – паліндромом. До прикладу, йому належатиме фраза „Ніл, блін!”. „Для дітей, мені здається, це буде дуже цікаво”, – припускає поет.

    На концерті ювіляр прочитає сатиричний вірш про політику. До написання сатири митця надихнув Президент Росії Володимир Путін і вживане ним слово „капут”. Богдан Михайлович створив літературного героя з іменем Капутін. Не потрібно довго думати, щоб зрозуміти прототипом кого є Капутін. Уривок із політичної сатири автор зацитував журналістам.

„Не знаю з ким, не знаю як,

 Жили Капутін і Тупак,

 І то не просто так жили,

А презедентами були

Капутін ссав мамашу-рашу

Тупак в дві цицьки неньку нашу…”

Фото: moygorod.sumy.ua

 

comments powered by HyperComments