Медіаскандал. Радіо «Львівська хвиля» може втратити всіх працівників

Катерина Поліщук  |  П'ятниця, 27 вересня 2013, 19:16
Довкола найрейтинговішої радіостанції міста Львова «Львівська хвиля» розгорівся медіаскандал. Журналісти інформаційного відділу новин «Акценти» написали заяви на звільнення через конфлікт з директором суспільно-політичних програм Оксаною Колодрубець, яку власники радіо призначили у травні цього року. Решта колективу радіостанції підтримало свої колег та оголосило вимогу до першого жовтня повернути звільнених журналістів, звільнивши пані Колодрубець. Журналісти провідних львівських ЗМІ підтримали колег імпровізованим пікетом під стінами радіостанції.
Медіаскандал. Радіо «Львівська хвиля» може втратити всіх працівників

«Конфлікти виникали періодично і ми просто не «виносили» їх з радіо, намагаючись вирішити всередині колективу. Але останньою краплею стало звільнення журналіста інформаційного відділу Ірини Сало без жодних пояснень. Ми спробували вирішити цю ситуацію з керівництвом, але нам це не вдалося. В знак протесту ми всією службою інформації прийшли на роботу, але не вийшли в ефір. Це також не вплинуло на рішення керівництва радіостанції. Єдине, що нам залишається зараз – це звільнитись»,- розповіла Ірина Мартинюк, керівник інформаційного відділу новин «Акценти», яка працює на радіостанції більше десяти років.

Через масове звільнення журналістів сьогодні на «Львівській хвилі» вийшов лише ранковий випуск новин, який особисто провела Оксана Колодрубець. До слова у коментарях львівським ЗМІ вона не визнає існування конфлікту та звинувачує колектив радіостанції у «психологічному тиску».

Натомість Володимир Лучишин, ведучий та виконавчий директор «Львівської хвилі» оголосив про намір решти колективу (а це близько сорока осіб) звільнитись у випадку відмови керівництва радіо повернути новинарів та ззвільнити пані Колодрубець.

«Ми написали лист-звернення до керівництва радіостанції з проханням розібратись у ситуації. Багато років колектив працював як єдиний механізм і мали належний результат, а сьогодні завдяки одній людині все може виявитись розваленим як «пасочка в пісочниці». Ми попросили керівництво зважити всі «за» й «проти» та прийняти рішення до першого жовтня. Ідеться про те, щоб повернути наших журналістів на роботу і позбавити «Львівську хвилю» від того деструктивного елемента. Якщо ж вирішать, що Оксана Юр’ївна( Колодрубець- ред.) занадто цінний кадр, то нам, очевидно, також буде дискомфортно з нею працювати в одній команді. Тоді нам доведеться шукати іншу улюблену роботу»,- резюмував Володимир Лучишин, виконавчий директор «Львівської хвилі».

Своєю чергою  директор ТРК «Львівська хвиля» Віктор Іваницький  запевнив, що звернення журналістів розглянуть і в понеділок буде прийняте остаточне рішення з приводу цієї ситуації. Однак яким воно буде він прогнозувати не може.

Нагадаємо, радіостанція «Львівська Хвиля» заснована 1 серпня, 1992 року і веде мовлення у Львові та Львівській області. Сьогодні колектив радіо «Львівська хвиля» налічує 40 працівників, серед яких радіоведучі, журналісти, менеджери з продажу та інші. Ефір “Радіо Львівська хвиля” на 80% становить музика, решта - інформація та реклама. Цільовою аудиторією радіостанції є люди віком від 20 до 55 років. Згідно з опитуваннями львів’ян, яке торік провели фахівці Українського центру вивчення громадської думки «Соціоінформ», «Львівська хвиля» очолила рейтинг радіостанцій за частотою прослуховування та охоплення аудиторії.

Як повідомляє сайт «Наші гроші. Львів» власником ТРК «Львівська хвиля» є тернополянин Ярослав Кривошия, який доводиться тестем Мирославу Хом’яку, директору департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА. У першій половині 2000-х Мирослав Хом’як очолював львівських податківців, був членом СДПУ (о) і вважався близьким до братів Медведчуків.

Автор фото: Валерій Шмаков

comments powered by HyperComments