Прокатались. Прокуратура Львова взялась за атракціон «ZIP LINE» у парку «Знесіння»

Катерина Поліщук  |  Четвер, 26 вересня 2013, 15:24
Атракціон-канатну дорогу «ZIP LINE» у Регіональному ландшафтному парку «Знесіння» не відкриють для відвідувачів. Прокуратура Львова днями подала позов до Львівського окружного адміністративного суду з вимогою скасувати ухвалу міськради, якою підприємству дозволили встановити атракціон. Також за «канатників» взялась Державна екологічна інспекція. За нищення унікальної заповідної зони підприємцям загрожує не лише штраф, а й кримінальна відповідальність.
Прокатались. Прокуратура Львова взялась за атракціон «ZIP LINE»  у парку «Знесіння»

Як виявилось  ТОВ «Кайзерпарк», яке встановлювало атракціон залило фундаменти під опорами атракціону та незаконно зрізало дерева вздовж лінії, хоча їх попереджали –  законодавство забороняє будь-яку будівництво капітальних споруд на території природно-заповідного фонду.

«Ми звернулися у всі можливі контролюючі структури про реагування. Підприємці залили фундаменти під опорою чим знищили частину унікальної екосистеми гори «Стефан», яка є частиною заповідної зони. За таке взагалі передбачена кримінальна відповідальність. - розповідає директор Регіонального ландшафтного парку «Знесіння» Руслан Гречаник.- Окрім цього вздовж канатної дороги зрізали шість дерев. Державна екологічна інспекція вже підрахувала, що парку завдано 16 тисяч гривень збитків. Вже не кажучи про такі дрібні речі як розміщення незаконної зовнішньої реклами. Одну рекламну  табличку прибили навіть нам на паркан!»

Наразі будівництво атракціону зупинили , а міліція шукає докази, що люди, які зрізали дерева вздовж канатної дороги працювали на «Кайзерпарк».

Нагадаємо,  атракціон-канатну дорогу у Регіональному ландшафтному парку «Знесіння» мали відкрити ще наприкінці серпня.

 

comments powered by HyperComments