У 2015 році львівських міліціонерів помістять «під скло»

Катерина Поліщук  |  Середа, 25 вересня 2013, 16:24
За два роки львів’яни зможуть побачити чим насправді займається міліція. Наслідуючи грузинських колег, львівські міліціонери теж вирішили збудувати головний офіс зі скла. Щоправда це буде наразі єдина «прозора» адмінбудівля міліціонерів. Райвідділки працюватимуть у звичних для себе умовах.
У 2015 році львівських міліціонерів помістять «під скло»

Нове приміщення Львівського міського управління ГУ МВС України у Львівській області  буде розташоване на вул. Стрийській,104. Тут вже залили фундамент будівлі та до кінця року планують звести перший поверх. Як видно з проекту, приміщення матиме загалом шість поверхів.   Конструкція містить багато скляних елементів, як зовні, так і зсередини.  Тож за роботою міліціонерів можна буде спостерігати навіть з вулиці. Принаймні на першому поверсі. Вартість будівлі – 47,4 млн грн.

Скляний офіс це не єдине нововведення, яке перейматимуть львівські міліціонери у грузинських. Сергій Зюбаненко, начальник Львівського міського управління міліції, запевнив – міліціонерів, які отримають привілей там працювати, ретельно відбиратимуть, однією з вимог до кандидатів буде володіння іноземною мовою.

«Ми відбиратимемо працівників за чіткими критеріями, які визначатимуть міліцейські профспілки та громадські організації. Все це відбуватиметься відкрито», - запевнив Сергій Зюбаненко.

Окрім цього, міліція «піде в народ» з наліпками та буклетами з гаслами: «Не дай злочинцю жодного шансу», «Не дай хабара», «Не мовчи!». Це на думку головного міліціонера Львова суттєво покращить криміногенну ситуацію в місті.

А щоб майбутні працівники були мотивовані, Зюбаненко пообіцяв працювати на забезпечення їх житлом. Мовляв, зарплату підняти ми не можемо, а от надати службове житло – будь ласка! Щоправда, де міліція візьме квартири - головний міліціонер не уточнив.

Варто зазначити, що будуватиме новий «прозорий» офіс для міського управління міліції ПАТ «Холдингова компанія «Еко-Дім». Як повідомив сайт «Наші гроші. Львів» посилаючись на Вісник держзакупівель, це перший бюджетний проект, який реалізовуватиме ця компанія за останні п’ять років. Основним власником фірми ХК “Еко-Дім” є ТОВ “Управляюча компанія “Еко-Дім”, засновником і директором котрого у свою чергу є Володимир Артемович. Деякий час пан Артемович мав спільний бізнес з Романом Козаком, батьком Тараса Козака, колишнього заступника Голови ДПА у Львівській області, екс-начальника Західної регіональної митниці, екс-заступника Голови Держмитслужби України, а нині – депутата Львівської обласної ради і заступника Віктора Медведчука по ГО “Центр Правова Держава”.

comments powered by HyperComments