Фестиваль «Lady and Teddy»: ляльки і ведмедики для дорослих

Оля Юречко  |  П'ятниця, 20 вересня 2013, 13:08
Вчора у Львові «відкрилася казка». Лише так можна означити виставку ляльок у рамках V Фестивалю «Lady and Teddy», який стартував вчора у Львівському Палаці мистецтв. Ляльковий світ, що демонструють глядачам організатори, поєднує найрізноманітніші види, техніки і теми лялькового мистецтва, поринаючи в яке, мимоволі забуваєш про все на світі…До реальності повертають лише ціни на експонати, які коливаються у межах від 40 до 8 тис. грн.
Фестиваль «Lady and Teddy»: ляльки і ведмедики для дорослих

За словами організаторів події, «Ляльковий світ» – це форум лялькарів, який щороку дає змогу учасникам обмінятися досвідом, пропонує поціновувачам вивчити нові техніки на майстер-класах, ознайомитися з світовими тенденціями створення авторської ляльки. Для відвідувачів – це нагода побачити культуру авторської ляльки, яка стрімко розвивається в нашій країні. Вже п’ятий рік, як Ляльковий світ оселився у Львові, нині фестиваль – найтриваліший фест даної тематики в Україні».

«Lady and Teddy» - рівнозначно спрямований і на автора і на глядача. Знані лялькарі можуть знайти тут своїх прихильників та потенційних покупців, невідомі – мають змогу продемонструвати свої роботи та власну авторську техніку і майстерність. Так, відома українська майстриня Галина Ночовна привезла ляльки із сучасної полімерної пластики, київська майстриня Еріка Нібак – великі текстильні ляльки, киянка Вікторія Кукало – ляльки в стилі стім-панк, є тут і  ведмедики-тедді від Оксани Скляренко, музичні ведмедики Роксани Рубіс, квіткові дівчата Зої Мисько. Глядачі можуть не лише насолодитися справжнім мистецтвом, яке автори творять не лише ідейно, але через передачу руху, погляду, емоції, дизайну, але й придбати ексклюзивні роботи «hand made», що стануть чудовою прикрасою інтер’єру.

Однак лялькова виставка – це не все, що приготували організатори свята шанувальникам ляльок і ведмедиків. Майстер-класи з виготовлення іграшок,

прикрас за допомогою різноманітних технік, ярмарки солодощів, тематичні лекції і ще багато чого чекає на тих, хто бажає хоч на мить звільнитися від буденності і поринути у світ ексклюзивної естетичної лялькової краси.

comments powered by HyperComments