Олександр Гладкий: «Мав би удар, як у Тотті, – бив би з будь-якої дистанції»

Дмитро Майстренко  |  Вівторок, 17 вересня 2013, 21:10
Нападник львівських «Карпат» Олександр Гладкий в режимі online відповів на запитання вболівальників. Він розповів про те, як бореться із нереалізацією своїх моментів, про своє футбольне майбутнє, львівських вболівальників, інтереси та українську мову. Така собі відео прес-конференція відбулася на офіційному сайті клубу.
Олександр Гладкий: «Мав би удар, як у Тотті, – бив би з будь-якої дистанції»

Фото: //fckarpaty.lviv.ua

«Так, у мене було багато моментів, коли я не забивав. Особливо у перших турах. Але я працюю над цим. Не опускаю руки. Якби я опустив руки, то щоб тоді було? Я тоді взагалі не забивав би. Запевняю, що на тренуваннях я не відпочиваю, а весь час працюю над покращенням своєї реалізацією, щоб у матчах гольові моменти перетворювати у голи. Я хотів би, щоб у найближчому майбутньому я реалізовував хоча б кожен другий свій момент. І прагну до того, щоб забивати якнайчастіше», – розповів Олександр.

Порівняння Гладкого із легендарним гравцем та беззмінним капітаном римської «Роми» Франческо Тотті, Олександр сприйняв не без гумору. «Був би у мене такий удар, як у Тотті, то я б теж пробивав із дальньої дистанції. І взагалі із будь-якої дистанції (посміхається). Але у кожного форварда на полі свої цілі. У мене на матч одні завдання, у Тотті – інші. Але, чесно, якби я мав такий удар, як у Франческо, – бив би з різних дистанцій, а не переважно з меж штрафного майданчика», – посміхаючись резюмує нападник «Карпат».

«Щодо свого контракту, то я не хочу забігати на перед. У мене зараз все добре у «Карпатах». У нас чудова команда, добрий тренер і прекрасні вболівальники. Львівські вболівальники, мабуть, найвимогливіші в Україні. Спочатку мені було складно звикнути до такої підтримки, але тепер все нормально. І тому у цьому сезоні всі мої думки лише в «Карпатах», я повністю зосереджений на грі в цьому клубові. А там буде видно, як далі складеться моя кар’єра (права на Олександра Гладкого належать дніпропетровському «Дніпру», а в «Карпатах» він грає на правах оренди – авт.)», – поділився Гладкий.

«Окрім футболу, мені, звичайно, цікаві й інші види спорту. Люблю баскетбол, хокей, теніс. Та й інші. Коли показують по телевізору, то й дивлюся», – сміється Сашко.

«Я добре знаю українську мову, і прошу вибачення, що зараз відповідаю російською. Я навчався в українській школі. Але коли доводиться з одним говорити російською, з іншим – українською, доводиться весь час переходити з однієї мови на іншу і навпаки, тоді виходить суржик. А я не хочу псувати мови», – закінчив нападник львівської команди Олександр Гладкий.

Довідка.

Гладкий Олександр  – український футболіст, нападник львівських «Карпат», де перебуває в оренді з дніпропетровського «Дніпра». Найкращий бомбардир Чемпіонату України з футболу у складі ФК «Харків» сезону 2006/07, у котрому він 13 разів уражав ворота суперників. Володар Кубка УЄФА сезону 2008/2009 у складі донецького «Шахтаря».

Народився Олександр 24 серпня 1987 року в місті Лозова, Харківської області. Професійну кар’єру футболіста розпочав 2003 року в складі «Металіста». У 2005-2007 роках Гладкий виступав за ФК «Харків». 8 червня 2007 року Олександр підписав 5-річний контракт із «Шахтарем». У першому своєму офіційному матчі за «Шахтар» Гладкий відзначився голом у ворота київського «Динамо». Європейський дебют для Гладкого відбувся в матчі з вірменським «Пюніком» у другому раунді кваліфікації Ліги Чемпіонів. У двох матчах він забив два м'ячі, по одному в кожному поєдинку.

comments powered by HyperComments