Львівські школярі будують криївки. Традиційне упівське сховище отримає ще одна школа

Катерина Поліщук  |  Вівторок, 17 вересня 2013, 18:04
У львівській школі №93, що на Сихові, планують збудувати криївку. Почнуть наступного тижня за підтримки Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молодіжний націоналістичний конгрес». Будуватимуть криївку учні 8-11 класів.
Львівські школярі будують криївки. Традиційне упівське сховище отримає ще одна  школа

Наразі  криївка є лише в середній школі м. Львова №21. Звичайно, це не справжнє підземне сховище, а лише  макет. Наприкінці 2011року його збудували школярі теж з ініціативи львівського осередку ВМГО «Молодіжний націоналістичний конгрес»(МНК).

В четвер, 19 вересня 2013 року школярі школи №93 відвідають цю криївку. Окрім розповідей про історію криївок, їх призначення, особливості побудови, учні матимуть змогу зробити фото в мазепинках та з макетами зброї.

«Школярам цікавіше буде побачити, що саме будуватиметься в їхній школі. А також, вони матимуть змогу почути всі подробиці процесу будівництва з уст своїх ровесників, учнів 21-ої школи. - - розповідає координатор проекту, член ЛОО МНК, Іван Фацинець.-Нам важливо, щоб українська, зокрема львівська молодь росла національно – свідомою. Саме тому ми і проводимо такого роду заходи. Сподіваюся даний проект матиме продовження і в майбутньому»

Довідка:

Молодіжний Націоналістичний Конгрес (МНК) – всеукраїнська молодіжна громадська організація. Створена 10 лютого 2001 року з ініціативи Організації Українських Націоналістів. Ініціатором, та «хрещеним батьком» МНК був Іван Гавдида – заступник Голови Проводу ОУН (2000-2003 рр.).

МНК має багаторівневу структуру і застосовує 3-рівневу систему вишколу та різностороннього розвитку членства. Щорічно проводить три найбільші польові молодіжні заходи в Україні: теренова гра «Гурби-Антонівці», вишкільний табір «Відвага» ім. І.Гавдиди» та табір-джамборі «Повстанська ватра», куди запрошується молодь з патріотичних організацій. Для внутрішнього вишколу проводиться зимовий екстремальний табір «Урай» та дівочий табір «Руса коса», що мають статус вишколів 1-го рівня.

Обов’язковим для МНК є організація фахових тренінгів-семінарів та таборів 2-го рівня, де провідне членство вдосконалює свої навики з метою подальшого організаційного становлення для підготовки до участі у структурах ОУН(р). Загалом, у перелічених вишкільних заходах щороку бере участь до 1000 молодих людей з усієї України.

МНК також має свою емблему, зареєстровану Міністерством юстиції. Дійсні члени організації мають однострій. Під час офіційних заходів та акцій МНК використовує червоно-чорний прапор українських націоналістів.

МНК ставить акценти на роботу із студентським середовищем, зокрема через наукові студентські товариства та органи самоврядування шляхом проведення презентацій організацій, книг національно – патріотичного та філософського спрямування, зустрічей з відомими особами, організація акцій популяризації української культури.

 

 

 

comments powered by HyperComments