Львівські дівчата й польські хлопці перемогли на юнацькому баскетбольному турнірі у Львові

Дмитро Майстренко  |  Вівторок, 17 вересня 2013, 18:04
Дівочий склад «ОДЮСШ Політехніка-Галичина» не мав собі рівних на юнацькому баскетбольному турнірі імені Ярослава Пастернака. А серед хлопців на цьому турнірі вікторію святкували молоді баскетболісти «Перемишля» з однойменного міста. Цей турнір є традиційним у знак пам’яті львівського спортивного журналіста.
Львівські дівчата й польські хлопці перемогли на юнацькому баскетбольному турнірі у Львові

Про це повідомили на сайті газети «Високий Замок», де довгі роки працював Ярослав Пастернак. Він багато уваги приділяв проблемам масових видів спорту, зокрема баскетболу. Тож турнір, що його організували друзі Ярослава, – данина шани журналістові, який був подвижником дитячо-юнацького спорту.

Підопічні Марії Шуп’ян впевнено здобули «золото» змагань. Відразу за ними за підсумковими результатами розташувалися дівчата зі Словаччини. Гравчині під орудую Ладіслава Мойдіша з команди «Бардейов» фінішували другими. «Бронзовими» призерами серед дівчат стали ще одні юні словачки, які захищають кольори клубу «Михайловіц». А замкнули квартет учасників юні польські баскетболісти з Перемишля.

На відміну від дівочої части клубу «Перемишль», підопічних Даніела Пухаскі, стали першими серед юнаків. Другу сходинку посіла команда Львівської обласної ДЮСШ «Політехника-Галичина» під керівництвом Любові Ковач. Третє та четверте місця на турнірі зайняли словацькі юнаки з команди «Махайловце» та молоді баскетболісти дитячо-юнацької спортивної школи «Дрогобич» відповідно.

Проте ніхто не задоволений та не нагороджений турнір не залишив. Усі учасники змагань отримали кубки, медалі та грамоти. Окрім командних відзнак, організатори заходу визначили найкращих гравців та нагородили їх індивідуальними призами. Серед львівських баскетболістів такі нагороди отримали Вікторія Бабич та Остап Гарбуз («Політехніка-Галичина»). Із «Дрогобича» за індивідуальні дії на майданчику був відзначений Владислав Самойлик.

Учасників та вболівальників у межах турніру вітали завідувач Львівського відділення Комітету фізвиховання МОН України Анатолій Ігнатович, президент обласної Федерації баскетболу Ігор Савицький, директор Львівської ОДЮСШ Мирослав Возний. Доповнили свято виступи духового оркестру управління територіального командування Внутрішніх військ МВС України. Одним словом – свято вдалося!

comments powered by HyperComments