«Приватизація по-свободівськи». Юристи львівської мерії не можуть виселити громадську організацію Кривецького з «Романтику»

Катерина Поліщук  |  Середа, 18 вересня 2013, 12:05
Один з офіційних спонсорів ВО «Свобода», бізнесмен та нардеп Ігор Кривецький все ще має шанс приватизувати клуб «Романтик». Господарський суд Львівської області відмовив у задоволенні позову управління комунальної власності мерії, яке вимагало розірвати договір оренди з громадською організацією «Здорова Галичина», одним з засновників якої є пан Кривецький.
«Приватизація по-свободівськи». Юристи львівської мерії не можуть виселити громадську організацію  Кривецького з «Романтику»

Юристи мерії в суді намагаються довести, що ГО «Здорова Галичина» є недобросовісним орендарем і таким чином перешкодити йому приватизувати приміщення клубу «Романтик». Мовляв громадська організація незаконно передала приміщення в суборенду і заробляє на цьому гроші, які б мали йти в міський бюджет. Щоправда довести це юристам не вдалося, адже жодного офіційного договору ГО не укладала. Більше того заявила, що ці орендарі займають площу незаконно, про що «Здорова Галичина» неодноразово заявляла. Як наслідок суд став на бік громадської організації. Тепер бюристам в міськради потрібно буде оскаржувати цю ухвалу в Львівському апеляційному суді.

Нагадаємо, мова йде про оренду 1861,9 кв. м клубу “Романтик”, який розташований у Центральному парку культури і відпочинку ім. Б.Хмельницького. Громадська організація “Здорова Галичина” взяла в оренду ці приміщення ще у січні 2010 року. При цьому  вже в за місяць запропонувала мерії включити їх, в перелік об’єктів, які підлягають приватизації шляхом викупу. Своє прохання аргументувала тим, що потрібно проводити ремонт клубу і на це треба багато грошей, які вкладати не в своє, а в комунальне майно – не логічно.

Варто зазначити, що подібна схема часто використовується, аби купити приміщення за значно нижчою ціною. Адже Львівська міська рада може продавати вільні приміщення комунальної власності лише через аукціон. Що значно дорожче і небезпечніше для покупця, адже там на них може претендувати кілька осіб. Натомість, якщо приміщення орендоване і орендар добросовісний (вкладав гроші в ремонт, утримання збереження міського майна), то він отримує привілей одноосібно викупити його за цінами експертної оцінки майна. А вони завжди значно нижчі від ринкових. Власне цією схемою намагався скористатись пан Кривецький.

Звичайно, питання активно лобіювали однопартійці Ігоря Кривецького депутати Львівської міської ради від ВО «Свобода». Однак «запхати» приміщення в список під приватизацію зміг лише Галицький районний суд в червні цього року. Він зобов’язав Управління комунальної власності підготувати проект ухвали, яким би  «Романтик» включили в перелік для приватизації. Депутатська більшість у Львівській міськраді, яка належить фракції ВО «Свобода», звичайно ж проголосувала «за». Та міський голова Андрій Садовий наклав на ухвалу вето.  А поки депутати не знайшли новий спосіб «пропхати» приватизацію Романтику, юристи мерії намагаються виселити «Здорову Галичину».

Нагадаємо, засновниками громадської організації “Здорова Галичина” є Наталія Сліпченко, Євген Тульчинський та Ігор Кривецький, народний депутат від ВО “Свобода”. Як пише Forbes.ua, Ігор Кривецький очолює так звану Економічну раду партії і є одним з двохсот офіційних спонсорів партії «Свобода», які щомісяця перераховують у партійну касу гроші.

 

comments powered by HyperComments