4 грудня 2013

21:18
Люди, котрі спочатку виходили на Євромайдани, тепер вже вимагають відставки уряду і президента. Поштовхом до такої трансформації став розгін мирної акції на майдані Незалежності. Як це оцінують представники влади, і на кого розраховані такі оцінки. Спробуємо розібратися у цій статті.
20:23
Напередодні Нового року та Різдва Христового харківські студенти вирішили провести акцію «Допомагати може кожен». Її організатори прагнуть допомогти безхатченкам міста за прикладом львівської міської громадської організації "Спільнота взаємодопомоги Оселя". До 27 грудня 2013 року в головному корпусі Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна (майдан Свободи, 4) триватиме збір одягу для бездомних людей. Усі, хто хоче долучитися до доброї справи, можуть приносити речі до аудиторії 2-52 (профком) з 10.00 до 17.00.
20:19
Сьогодні близько тисячі учасників львівського Євромайдану пікетували апеляційний суд Львівської області та прокуратуру Львівщини в знак протесту проти арешту хлопців, затриманих під час сутичок на Банковій у Києві.
16:56
ІТ спільнота Львова створила спеціальний сайт для збору коштів на підтримку Євромайдану. Тепер ті, хто не має можливості сам поїхати до Києва, можуть допомогти Євромайдану фінансово.
15:37
З 3 по 8 грудня магазинам, кафе та ресторанам Львова, які розташовані в центральній частині міста, тимчасово заборонили продаж алкоголю та пива. Відповідне рішення прийняв Львівський міськвиконком.
14:57
Міжнародний джазовий фестиваль «Jazz Bez» солідаризується зі студентством, яке організовує «Євромайдан» у Львові та Україні. Організатори фестивалю запровадили безкоштовний вхід на всі концерти, а під час виступів проведуть збір коштів для потреб «Євромайдану», які пізніше передадуть мітингуючим студентам.
12:52
Відомий український оперний співак Володимир Гришко так і не заспівав вчора у Львівській обласній філармонії. Організатори концерту«Il Canto» Ιtalian Τenors, який мав відбутись 3 грудня 2013 року, офіційно відмінили виступ. Це сталось після відкритого звернення Євромайдану у Львові до оперного співака, в якому його учасники заявили, що їм «неприємно перебувати на одному гектарі» з людиною, яка «підтримала гальмування євроінтеграції» та відкрито підтримує Віктора Януковича.
11:41
Нові ворота до Європи, будівництво дороги до яких особисто контролював президент Віктор Янукович в понеділок відкрили тихо і без зайвого пафосу. Попри сподівання на найвищий рівень відкриття, а відкривати новий пункт пропуску мали президенти обох сторін, через останні події в Україні, представницький рівень знизився до голови Львівської ОДА Олега Сала та воєводи польського Підкарпаття Малґоржати Хомич-Шмегельської.