Львівщина збільшує площі під соняшником четвертий рік поспіль

Четвер, 9 червня 2022, 10:27
Посівні площі під соняшником у господарствах Львівщини у 2022 р. зростуть на 3,5% — до 41,5 тис. га.
Львівщина збільшує площі під соняшником четвертий рік поспіль

Це говорить про перспективу збільшення врожаю на 5% до показників минулого року, повідомляє департамент агропромислового розвитку Львівської ОВА.

Як зазначається, серед сільськогосподарських культур соняшник входить у трійку найбільш поширених культур у сегменті технічних культур, які вирощуються сільгосппідприємствами Львівщини. Тенденція до зростання виробничих площ в області зберігається вже 4 сезон поспіль. Загалом від 2016 р. площі під соняшником на території області збільшились на 55 %, найбільший приріст був зафіксований у 2021 р. Виробництво за цей час збільшилось майже на 40%.

«Ми сподіваємось втримати позитивний тренд у цьому році, попри те, що умови для проведення посівної були і залишаються доволі жорсткими. Погода теж не була ідеальною: у травні не вистачало опадів, що негативно вплинуло на вологість ґрунту. Але за рахунок збільшених площ ми все ж таки розраховуємо на те, що нашим аграріям вдасться покращити минулорічні показники врожаю соняшнику», — коментує директор департаменту Тетяна Гетьман.

Понад 60% усіх посівних площ під соняшником розташовано у 3-х районах області:

    Червоноградський — понад 10,5 тис. га;
    Львівський — понад 8,5 тис. га;
    Золочівський — понад 6,6 тис. га.

Збирання врожаю за оптимальних строків сівби аграрії області планують розпочати в кінці серпня — на початку вересня. Валовий збір прогнозується в межах 107,0 тис. т. Рік тому, згідно даних Держстату, Львівщина зібрала 101,7 тис. т соняшнику з урожайністю 25,2 ц/га з площі 40,4 тис. га.

comments powered by HyperComments