Другий тур Шрьондінгера у Львові, або Господи, чим вам Кошулинський не вгодив?

Субота, 31 жовтня 2020, 16:48
Драматизм зашкальний. Вчитель проти учня. Підвальний госпідарник проти повелителя сміттєвих фур. Обранець Ісусика проти васала шоколадного короля. Далі самі придумуйте.
Другий тур Шрьондінгера у Львові, або Господи, чим вам Кошулинський не вгодив?

Об'єктивно, в нас зараз вибір без вибору. Ну, принаймні, так усім здається. Синютка реально багаторічний протеже Садового, людина, яка курс діючого(поки що) мера втілювала роками. Тобто, між ними реально можна ставити знак "дорівнює". Обоє мають гіпертрофовані амібіції - як Садовий мріяв стати президентом, а замість шоколадок отримав тонни сміття від Порошенка, так тепер Синютка мріє скинути людину, яка привезла його до Львова і зробила тут плюс-мінус впливовим. Обоє схожі навіть в риториці. І обоє схожі в своїх провалах. Навіть триклятуще сміття, яке вже всім остогидло, зашквар не лише Садового. 

Але все не так очевидно. Якщо за стільки років мерства Садовий хоч і обріс неприємними прізвиськами, скандалами та навіть кримінальними справами, проте він об'єктивно розвивав місто. Десь не так швидко як хотілося, десь не так розумно, як хотілося, а десь просто забивав - але рух був і є. Синютку як людину, яка щось створює, можна було оцінити лише по роботі головю ОДА - Івано-Франківський період не беремо до рахунку. І якщо говорити про співвідношення реальних досягнень до риторики, то тут все зовсім по-різному. 

Садовий говорить набагато менше, ніж Синютка, а робить набагато більше. А от будь-який спіч Синютки - це безкінечне ниття про те, як все не так, як усе погано і які всі погані. Дорогу на Бандери не так роблять, завод сміттєпереробний не збудували і бу-бу-бу. Останній пост Садового про "не мамкайте" - це напевно ще й тонка алюзія на Олега Михайловича, бо коли його послухати, то видається, що кожного разу коли на тендер на закупівлі вікон чи серветок в ОДА не подавався ніхто, він з судорожним плачем дзвонив Порошенку. Правда ця його риса характеру ніяк не клеїться з його хобі - обіцяти золоті гори всюди, де його бачить більше ніж двоє чоловік. 

Синютка видно настільки не злюбив Зеленського навіть не тому, що він з команди Порошенка - а тому, що Володя нічого не обіцяв. І в боротьбі з повзучим реваншем Михайлович вирішив обіцяти втричі більше. Правда, як і Зеленський, ні*іга не виконувати.

Ось, що наобіцяв Синютка і не зробив:

А ось порівняння його з Садовим:

9% різниці. Майже як в рейтингу. І помітьте, Садовий ніколи не брехав, що не закриватимуть лікарні. Садовий ніколи не брехав, що зробить дорогу і не зробив. Садовий не брехав шахтарям(хоч і не міг). Садовий хоча б проєкт сміттєпереробного заводу затвердив, а не вліпив будку на купі сміття десь в с*аці Львівської області, а потім співав про 5 сміттєпереробних ліній. А про два роки вивозу ТПВ - круто, коли цими відходами завалив область президент, який тебе ж і призначив і через якого ти ці фури "порішав". 

Кожну обіцянку Олега Михайловича, а особливо самі "госпідарські" ми перевіримо особисто. З відео. На місці. І доведемо, що його обіцянка - дурному цяцянка. 

На Спражній Варті. Чекайте. 

 

comments powered by HyperComments