Козловський будує собі ТРЦ?

П'ятниця, 10 липня 2020, 18:58
Виконком міськради видав черговий дозвіл на будівництво. Так, я знаю, що далі тут мають бути якісь скандальні деталі - знову провалили зонування, загубили 10 поверхів в проєкті, випадково знесли пам’ятку архітектури національного значення або знову причепили балкон-шпаківню до якоїсь історичної вілли, але ні.
Козловський будує собі ТРЦ?

Уявляєте, ділянка адекватна. Без нюансів. Хтось врешті вирішив добудувати огидну білу закинуту будівлю під ринком «Новий» на Садовій. І навіть з благоустроєм території - ну ок, на папері, але вже душу гріє. І все б добре, всі вже майже повірили в європейське майбутнє, тріумф розуму над відкатами з підрядів, хтось побіг в церкву ставити свічку, алеее...

Облом. Там буде ТРЦ. Яке будує партнер Козловського. Я не маю звісно морального права критикувати його і його команду в показниках успішності їх бізнесу, але навіщо навпроти базару будувати ТРЦ? Коли в 500 метрах стирчить Ашан і FutureHub? Навіщо? Вони серйозно вірять, що впихнувши туди Сільпо чи Бершку переможуть професійних турківських маркетологів з ринку, в яких ціни в 2 рази нижчі? Чи може хтось вірить, що українці навчилися платити за якість? Та і який сенс відкривати, наприклад, ресторан в ТРЦ, де вікна виходять на закинутий завод/бруднющий базар/огидну совєцьку девятиповерхівку?

Зараз у мене полетить каміння, мовляв, чого причепився, люди відновлюють закинуту територію, роблять місто кращим і т.д. Все справедливо, але я усе це вів до одного - Козловський і Ко занадто розумні, щоб влізати туди, де конкуренція не дасть заробити. Отже, або ринок «Новий» нарешті відправиться туди, куди йому й місце(на звалище історії), або в цьому ТРЦ будуть торгувати виключно ляльками вуду і залізничними рейками, бо це напевно єдине, що не можна купити на базарі збоку за менші гроші. Ну або тут є якась третя глибока задумка, моєму розуму недоступна. В кінці кінців, там де йдеться про бізнес, мусять бути гроші - тут їх без виключення з рівняння ринку немає.

comments powered by HyperComments