У школах Львова уже три класи відправили на карантин через COVID-19

Середа, 9 вересня 2020, 17:05
Із понеділка на дистанційне навчання переведено по одному класу в школі «Джерельце» та № 46, а від сьогодні на карантин пішов один із класів в середній школі № 43
У школах Львова уже три класи відправили на карантин через COVID-19

У Львові уже у трьох школах по одному класу пішло на карантин та дистанційне навчання через виявлення COVID-19 у школярів чи працівників шкіл. Всі інші класи у цих школах навчаються у звичайному режимі. Таку інформацію поширили у прес-службі Львівської міської ради із посиланням на міське Управління освіти.

У школах № 46 та «Джерельце» по одному класу пішли на карантин, самоізоляцію учнів та дистанційне навчання із понеділка 7 вересня 2020 року, а у школі № 43 один із класів через виявлення COVID-19 пішов на каратин сьогодні, 9 вересня. Триватиме карантин та самоізоляція учнів 14 днів.

В Управлінні освіти ЛМР також зазначили, що через COVID-19 не працює іще й один дитячий дошкільний навчальний заклад – садочок № 1.

У прес-службі Львівської міськради також зазначили, що до 1 вересня 2020 року у Львові серед працівників освіти виявили 33 випадки захворювання на COVID-19, отож ці працівники із 1 вересня до роботи не приступили. Загалом у школах Львова працює 9600 співробітників, а у садочках – 4650. Отож, у мерії вважають, що відсоток захворілих працівників освіти є незначним.

Зазначимо, принагідно, що чисельність осіб, які інфікувалися коронавірусом у Львові уже перевищила 1% від усього населення. Одужали від COVID-19 у Львові менше третини усіх інфікованих, отож наразі у місті налічується біля 5000 «активних» пацієнтів із коронавірусом.

Додамо, що у розроблених Міністерствами освіти та охорони здоров’я України рекомендаціях про освітній процес у школах в умовах пандемії учням молодших класів під час уроків дозволили не одягати маски чи респіратори. В той же час, головна лікарка львівського «Охмадиту» каже, що на Львівщині простежується тенденція до зростання захворюваності на COVID-19 серед дітей шкільного віку, зокрема зараз Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охмадит» лікується 13 пацієнтів дитячого віку із COVID-19.

Зазначимо наприкінці, що далеко не усі батьки довірили своїх дітей системі дошкільної освіти в умовах пандемії – зараз садочки Львова заповнені дітьми менш ніж на половину.

comments powered by HyperComments