На вулицях Львова з’являться нові додаткові радари для фіксації порушень ПДР

Середа, 5 серпня 2020, 17:48
Камери фото- та відеофіксації планують встановити в тих місцях, де водії частіше всього перевищують швидкість і нехтують іншими правилами дорожнього руху
На вулицях Львова з’являться нові додаткові радари для фіксації порушень ПДР

Патрульна поліція Львівської області вже надала свої рекомендації департаменту МВС України щодо встановлення камер автоматичної фото- та відеофіксації на вулицях Львова. Зокрема йдеться про ділянки, де водії систематично порушують швидкісні режими. Про це очільник патрульної Поліції Львівщини Роман Пилипенко розповів в авторській програмі Віталія Кублікова «Стінка на стінку», де говорили про проблему аварійності та смертності на дорогах. Про це повідомляє «ZAXID.NET».

Місцями концентрації ДТП в патрульній поліції Львівщини називають магістральні вулиці: Кульпарківську, Стрийську, Шевченка, Городоцьку (Скнилівський міст), Княгині Ольги (від Володимира Великого до Сахарова), Липинського та проспект Чорновола.

Головний патрульний поліцейський Роман Пилипенко сподівається, що ці комплекси будуть фіксувати не лише перевищення швидкісних режимів у місті, а й проїзд на «червоне», порушення рядності тощо. Оскільки не завжди причиною аварій у місті є перевищення швидкості.

«Є єдиний центр обробки інформації. Він знаходиться у Києві. Мене це дуже тішить. Оскільки після того, як буде запущена фото- відеофіксація ПДР у Львівській області, ні мої співробітники, ні я, ніхто не буде мати відношення до тої фіксації, яка буде приходити на сервер. Буде виноситись постанова і та паперова постанова друкується на поліграфкомбінаті «Україна» і звідти відправляється порушнику листом. Я думаю, що може бути затягування на ознайомлення людини з тою постановою, що будуть втрачені терміни притягнення даної особи», – розповів Пилипенко.

Наразі швидкісні режими у Львові та області патрульні поліцейські відстежують за допомогою ручних радарів TruCAM. Швидкість вимірюється лазерним променем на відстані до 1,2 км і робить три фотокадри на секунду. Прилади також оснащені GPS, тобто можуть точно фіксувати координати. Загалом в області використовують 22 такі пристрої для вимірювання швидкості.

comments powered by HyperComments