Завідувач лабораторії Львівського ветуніверситету, який варив у ній наркотики, поновився на роботі

Середа, 9 вересня 2020, 20:43
Фігурант резонансної справи, завідувач лабораторії Львівського Національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. Гжицького Олександр Зайцев, якого підозрюють у виготовленні метадону на своєму робочому місці, вийшов на роботу. пише “Високий замок“. Згідно із рішенням суду чоловік минулого тижня вийшов під заставу.
Завідувач лабораторії Львівського ветуніверситету, який варив у ній наркотики, поновився на роботі

Чоловіка не можуть звільнити з роботи, бо наразі його вина не доведена і де-юре він має право працювати.

Нагадаємо, 31 серпня оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області, слідчі обласного управління поліції спільно з обласною прокуратурою та за силової підтримки спецпідрозділу КОРД затримали у Львові групу наркоділків. Це четверо львів’ян. Зокрема, виготовляв метадон завлаб ветуніверситету Олександр Зайцев, використовуючи обладнання навчального закладу. Організатор групи — 35-річний раніше засуджений за контрабанду наркотиків співвласник місцевого кальян-бару «Хаббл Баббл».

Ще один працівник цього закладу, 25-річний кандидат у майстри спорту відповідав за фасування та збут наркотиків. Замовлення приймав та організовував відправлення через спеціально створений Інтернет-магазин та месенджер 21-річний працівник цього ж кальян-бару.

Під час досудового розслідування поліцейські задокументували факти виготовлення та збуту майже трьох кілограмів наркотиків. Під час санкціонованих обшуків вилучено більше кілограма метадону. Усіх затримали у порядку статті 208 КПКУ. Їм повідомили про підозру за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинення кримінального правопорушення у складі організованої групи) ККУ. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. Пізніше суд обрав усім запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення застави.
У приймальні Львівського Національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. Гжицького повідомили, що поки йде досудове слідство, вони не дають коментарів.

Натомість порадили скористатися коментарем, який виданню Leopolis news дав перший проректор ЛНУВМБ Ігор Турко: «Уся академічна спільнота університету шокована цією інформацією. Ми довідалися про це в кінці робочого дня, коли правоохоронці прийшли в приміщення лабораторії, яка знаходиться в одному з корпусів на вул. К. Левицького. Керівництво університету однозначно засуджує дії цього працівника, який у змові з групою осіб виробляв, як виявилось, метадон. Хочемо подякувати правоохоронним органам, які припинили злочинну діяльність цих осіб. Однозначно, цього завідувача лабораторії буде звільнено із займаної посади. Кажуть, що в кожній отарі не без паршивої вівці. Прикро, що заради наживи, така виявилася у нашому колективі. Відповідні висновки з цієї історії будуть зроблені. Зі свого боку університет надаватиме максимальне сприяння у розслідуванні цієї справи».

comments powered by HyperComments