Зі Львова у Європу швидкісними поїздами: що обіцяє Укрзалізниця

Четвер, 28 листопада 2019, 16:29
Пряме швидкісне сполучення зі Львова до Кракова, Праги та Відня стане можливим вже через рік завдяки будівництву євроколії.
Зі Львова у Європу швидкісними поїздами: що обіцяє Укрзалізниця

Про це розповів голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

«За рік ми можемо збудувати від державного кордону до станції Скнилів євроколію. Тобто через рік українці зможуть отримати пряме швидкісне сполучення зі Львова до Кракова, Праги, Відня», - написав він.

Топ-менеджер Укрзалізниці пояснив, чому було обрано саме Скнилів.

«Від вокзалу - відстань 5,5 км, від Міжнародного аеропорту «Львів» – 3 км та автостанції – 1 км. Розташування чудове. Таким чином уникнемо перевантаження станції Львів, через яку прямують фактично усі внутрішньодержавні поїзди», - розповів Кравцов.

Нагадаємо, нещодавно одне з найавторитетніших видань Відня Salzburger Nachrichten опубліковало матеріал про потяг Відень-Львів. Австрійські журналісти наголошують, що найцікавіше у подорожі – це заміна колісних пар на кордоні з Угорщиною, коли вагони переставляють на ширшу українську колію. Це, на думку авторів, єдина незручність у дорозі. Також у матеріалі згадано про легендарний стук коліс українських потягів, який європейцям, звісно ж, незнайомий.

 

 

comments powered by HyperComments