На Чернівецькій більше не курсуватимуть трамваї

Максим Бурич  |  Середа, 10 травня 2017, 12:51
У зв’язку з проведенням ремонтних робіт по вулиці Чернівецький призупинено рух трамваїв.
На Чернівецькій більше не курсуватимуть трамваї

Сьогодні, 10 травня, відбувся брифінг, на якому начальник відділу зв’язків з громадськістю ЛКП «Львівелектротранс» Іван Бондар розповів про зміни руху трамваїв на найближчі пів року. 

Зокрема, у зв’язку з проведенням ремонтних робіт трамваї не будуть курсувати на вулицю Чернівецьку від 4 до 5 місяців. 

«12 травня ми частково перекриваємо вулицю Чернівецьку. Буде проводитись ремонт трамвайної частини, які орієнтовно відбуватимуться від 4 до 5 місяців. Ми проведемо ремонтні роботи контактної частини, колії та трамвайних плит.

Що стосується кільця по вулиці Чернівецькій – ремонт робити не будемо тому, що зараз розробляється проект реконструкції всієї площі», - повідомив Іван Бондар.

Передбачається,  що посадка-висадка пасажирів після проведеного ремонту відбуватиметься ближче до самого вокзалу. Наразі розробляється проект реконструкції площі, аби пасажири після виходу з будівлі вокзалу одразу сідали в громадський транспорт.

«Орієнтовна вартість робіт – приблизно 2,5 мільйони євро. Частково, ми вже профінансували, проте будемо коригувати роботу, бо в нас зменшується обсяг робіт через виключення ремонту трамвайного кільця. 
Фінансування відбувається за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку та бюджету міста Львова», - повідомив Іван Бондар.

Ремонтні роботи будуть виконуватись підрядною організацією ТзОВ «Онур».

Також цього року виконають роботи з підготовки проектно-кошторисної документації для майбутніх робіт. Мова йде про замовлення і коригування близько 14 проектів, що з наступного року могли розпочати будівельні роботи. Серед них це вулиці Шевченка, Хуторівка, Бандери, Антоновича, пл. Двірцева, вул. Ряшівська і т.д.

На час реконструкції вулиці Чернівецької частково зміниться маршрут трамвая №1, 6 та 9. Їх кінцевою зупинкою буде «Приміський вокзал».

Більше новин Львова та області читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments