Відомі львівські музиканти не мають коштів, щоб придбати інструменти в українського майстра

Вівторок, 24 січня 2017, 18:01
“Віртуозам Львова” довелося повернути оригінальну колекцію інструментів через брак фінансів.
Відомі львівські музиканти не мають коштів, щоб придбати інструменти в українського майстра

Нещодавно, під час прес-зустрічі з академічним камерним оркестром “Віртуози Львова”, його засновник і головний диригент, професор Сергій Бурко повідомив про безпрецедентний випадок: музикантам зі Львова довелося повернути інструменти майстру.

Український скрипковий майстер Мирослав Пуцентела створив для оркестру «Віртуози Львова» унікальну колекцію інструментів, проте музиканти не змогли придбати її, тож інструменти довелось повернути.

“Ані держава, ані керівництво не спромоглися нам допомогти, аби ми могли придбати цю колекцію. Хоча вартість цих інструментів не є вже й такою високою. Скрипка, якщо не помиляюся, коштує близько чотирьох тисяч доларів”, - розповів Сергій Бурко.

За попередніми підрахунками, загальна вартість цієї колекції може сягати до 60-80 тисяч доларів. Йдеться про скрипки, альти та віолончелі руки українського майстра.

Доцент кафедри духових інструментів Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка, кандидат мистецтвознавства Володимир Старко зауважив, що найдорожчим інструментом в оркестрі буває фагот.

“Віртуозам” уже вдалося випробувати ці інструменти на концертах у Львові та Польщі, а також почути схвальні відгуки критиків. Втім, меценатів, які б допомогли музикантам із вдалою покупкою, наразі не знайшлося.

comments powered by HyperComments