Дорогий як пам'ять: бургомістр Айінга буде й надалі зберігати автограф міжнародного злочинця

Субота, 18 березня 2023, 15:46
У багатьох німецьких містах існує традиція, яка сягає історії на десятки, а то й на сотні років. Почесним гостям дають розписатися у «Золотої книзі», яку потім ретельно зберігають.
Дорогий як пам'ять: бургомістр Айінга буде й надалі зберігати автограф міжнародного злочинця

Як пише DW, 11 жовтня 2006 року баварську комуну Айінг відвідав президент рф володимир путін. Як згадує нинішній бургомістр Петер Вагнер, влада Баварії «не хотіла залишатися в Мюнхені і вирішила знайти щось у глибинці, але недалеко від столиці. Айінг розташований приблизно за 25 км від баварської столиці. У нас хороша гастрономія. Цей візит готували близько року».
 
Але Айінг – невеликий населений пункт, своєї «Золотої книги» там не було, і її завели… саме до візиту путіна, записом якого вона й відкривається. Сама книга зберігається у кабінеті бургомістра. Петер Вагнер засуджує війну в Україні, але «путінську» сторінку з книги не вириватиме. «Це частина сучасної історії. І там є не тільки Володимир Путін, а й наш колишній прем'єр-міністр, та інші видатні особи, – каже глава комуни. – Я не знищив цей підпис. Він досі існує, але був символічно прикритий малюнком дитини-біженця з України».

«Золота книга» Айінга – у шкіряній палітурці, товщиною приблизно шість сантиметрів – зберігається в місцевій ратуші, в кабінеті бургомістра, і широкому загалу її не показують. Поки що в ній не так багато автографів. Заповнених сторінок – не більше 20. 

Комуна Айінг з росією ніколи і ніякої співпраці не мала, крім «випадкового» візиту путіна.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт путіна.

comments powered by HyperComments