Інформація про те, що захисників Маріуполя хочуть вивезти до третьої країни виявилася неправдивою

Середа, 18 травня 2022, 11:15
Інформацію про порятунок бійців із "Азовсталі" шляхом вивезення до третьої країни в інтерв'ю "The New York Times" повідомила лідерка "Голосу" Кіра Рудик, але це спростували в Офісі Президента
Інформація про те, що захисників Маріуполя хочуть вивезти до третьої країни виявилася неправдивою

Очільниця партії "Голос" Кіра Рудик повідомила впливовій газеті "The New York Times", що українських захисників Маріуполя хочуть доставити до третьої країни. При цьому американське видання послалося на Рудик, як на одного із перемовників. Про це повідомила "Українська правда".

Ми хочемо доставити їх до третьої країни, наприклад, до Туреччини… Росія зараз проти. Але що ще ми можемо зробити у такій ситуації? Нам доведеться продовжити ці переговори", - заявила Кіра Рудик.

Лідерка "Голосу" не впевнена, чи достатньо в Україні російських полонених для обміну на захисників Маріуполя. Невідомо, скільки російських військовополонених наразі перебуває під вартою в Україні.

Кіра Рудик заявила, що Україна нібито отримала гарантії від міжнародних організацій, таких як Червоний Хрест та ООН, що із евакуйованими солдатами все буде гаразд, "це була єдина причина, через яку ми погодилися на це, тому що солдати були готові йти до кінця".

В той же час, радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк повідомив "Українську правду" про те, що Кіра Рудик узагалі не бере участь у перемовинах, які стосуються евакуації українських військових із "Азовсталі" в Маріуполі.

"Ніякої Рудик взагалі не було. Не її рівень, не її компетенції. Взагалі дуже дивно, коли з’являються подібні "інформації" чи "помилки журналістів".

Тому що очевидно - без утаємниченого натяку самого, вибачте, політика таке не трапляється. Проста пропозиція до всіх, в тому числі до Рудик - "будь-ласка закінчуйте свої pr-перформанси, бо це дуже шкодить і переговорним процесам, і загрожує життям наших воїнів", - повідомив Михайло Подоляк.

comments powered by HyperComments