Сергій Кузан, голова громадської організації Молодіжного Націоналістичного Конгресу

Жанна Титаренко  |  Субота, 25 червня 2011, 23:59
Сергій Кузан є активним громадським діячем. До Молодіжного Націоналістичного Конгресу вступив будучи студентом у місті Харкові. Зараз очолює цю організацію на всеукраїнському рівні.
Сергій Кузан, голова громадської організації Молодіжного Націоналістичного Конгресу

Народився 16 травня 1984 року в місті Прилуки, що на Чернігівщині у родині лікарів. Згодом переїхав до Білої Церкви Київської області. Закінчив там середню школу.

З 2001 до 2006 року навчався в Національній юридичній академії ім. Ярослава Мудрого у Харкові. Закінчив з відзнакою.

Працював у прокуратурі міста Біла Церква. Але звільнився, бо не хотів ставати коліщатами цієї системи.

«Коли спостерігається суцільне збайдужіння української молоді, я не можу стояти осторонь громадської діяльності. Адже не зважаючи на будь-які спади потрібно робити свою роботу. Оскільки держава буде тією, якою ми її створимо своєю працею і вчинками. Власне тому я і вирішив присвятити себе громадській діяльності», - говорить Сергій Кузан.

До всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молодіжний Націоналістичний Конгрес» вступив 2003 року. Брав активну участь у Помаранчевій революції.

«Коли навчався в школі, думав, що націоналісти, це ідейні фанатики, які ріжуть людей. Такі знання всі ми отримували з наших шкільних підручників. Але потім я переконався в тому, що українське притискається, його свідомо роблять неконкурентно спроможним, а якщо роблять, то роблять максимум шароварщину. Тоді я зрозумів, що треба робити якісь конкретні речі, які відповідають прописаним принципам українського націоналізму», - згадує Сергій Кузан.

З 2005 до 2006 року був членом політради Київської районної партійної організації «Народного Союзу «Наша Україна» і місті Харкові. Згодом обійняв посаду юриста. 2005 року був обраний до Ради Честі МНК.

У 2007 – 2010 роках був головою Харківської обласної організації МНК та заступником голови цієї організації на всеукраїнському рівні. На громадських засадах працював помічником депутата Верховної Ради України Ю. Гнаткевича.

5 лютого 2011 року на шостому Всеукраїнському Зборі обраний головою Молодіжного Націоналістичного Конгресу.

«Моє хобі дуже велике – МНК. Це моя праця і хобі. Також захоплююся туризмом і волейболом», - говорить Сергій Кузан. Одружений на Оксані Кузан (Руденко). Дітей покищо немає.

«У нас в МНК є свої рафіновані сім’ї, коли МНКівці одружуються з МНКівками. Зі своєю дружиною познайомився через МНК. Довгий час у Харкові ми працювали в одній організації, готували різні акції. Ні про які стосунки не думали, але з рештою, коли ти всією душею і всім серцем віриш у ці ідеї, то в тебе і друзі будуть з такими ж переконаннями і другу половинку з цього кола знайдеш. Так, власне кажучи, сталося і зі мною», - згадує Сергій Кузан.

comments powered by HyperComments