Губернатор Львівщини знайомився, як виготовляють паперові вироби у Гніздичеві (ФОТО)

Четвер, 3 грудня 2020, 16:14
Максим Козицький на Жидачівщині ознайомився із роботою Кохавинської паперової фабрики
Губернатор Львівщини знайомився, як виготовляють паперові вироби у Гніздичеві (ФОТО)

Бренд «Кохавинка» – один із найвідоміших в Україні брендів товарів, які виготовляються на Львівщині. Туалетний папір – далеко не єдиний вид паперових виробів, які виготовляє Кохавинська паперова фабрика, яка працює у селі Гніздичеві Жидачівського району. В асортименті компанії – паперові рушнички, серветки та інша паперова продукція. Вона продається не тільки в Україні, але й закордоном. В часи коронавірусної пандемії зріс попит на одноразові паперові рушнички та серветки. Із роботою Кохавинської паперової фабрики знайомився голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Сучасне підприємство розпочало свою роботу у грудні 1995 року на базі Кохавинської целюлозно-паперової фабрики. Вона працювала з 1939 року.

Попри свій багаторічний досвід, виробництво не стоїть на місці, а постійно розвивається. До прикладу, три роки тому на фабриці ввели в експлуатацію сучасну енергоефективну котельню. Вона дозволила частково відмовитися від використання природного газу. Провели модернізацію і паперової машини, що збільшило її продуктивність та покращило якість паперу, який виготовляють на фабриці.

Окрім цього, торік придбали дві лінії з виробництва туалетного паперу, які продукують 450-500 тисяч рулонів на добу.

Задля покращення умов праці робітників, на фабриці ввели в експлуатацію систему збору пилу. Вона дозволила суттєво знизити його кількість у виробничому цеху.

Сьогодні на Кохавинській фабриці працює 332 працівники. Середня заробітна плата – 13,5 тисяч гривень. За 10-ть місяців цього року підприємство реалізувало продукції на майже півмільярда гривень. Залучили понад 59 млн грн інвестицій.

Кохавинська паперова фабрика є сумлінними платником податків. За 10 місяців 2020 року від підприємства до державної скарбниці надійшло понад 52 млн грн платежів.

Основними споживачами продукції є не лише Україна, але й Чехія, Румунія, Білорусь, Угорщина. Сьогодні в «Кохавинки» – амбітні плани. Підприємство хоче запустити екологічне виробництво з целюлозної сировини. Пояснюють – такою є вимога часу. Після отримання дозволу в ДАБІ, розпочнуть будівництво нових цехів та складських приміщень. Інвестуватимуть 28 млн євро.

«Ми, влада, будемо всіляко сприяти інвесторам, які дбають про своїх працівників, екологію, наповнення бюджетів та майбутнє країни», – зазначив Максим Козицький.

Фото – прес-служба Львівської ОДА.

comments powered by HyperComments