У Львові сьогодні відкрився муніципальний мистецький центр

фото - Роман Балук  |  Понеділок, 19 жовтня 2020, 19:01
Львівський муніципальний мистецький центр розмістився на вулиці Стефаника, 11
У Львові сьогодні відкрився муніципальний мистецький центр

Сьогодні, 19 жовтня 2020 року відкрився Львівський муніципальний мистецький центр, який розмістився на вулиці Стефаника, 11. Це сучасний культурний простір, у складі галереї із виставковою площею 100 квадратних метрів, лекторієм, медіатекою та кав’ярнею. У створення Львівського муніципального мистецького центру із міського бюджету Львова було інвестовано біля 8,7 млн. грн. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Місія муніципального мистецького центру – підтримувати і популяризувати сучасне мистецтво, дизайн, інноваційні естетичні практики і культурологічні дослідження через спілкування та співпрацю. Це простір для зустрічей, навчання та спілкування, який допомагає розвивати інноваційне й екологічне мислення, надихає на творчість, підтримує таланти і робить львів'ян щасливішими.

Керівником Львівського муніципального мистецького центру стала його ініціаторка і керівниця проекту Ляна Мицько. Кураторами стали художники Павло Ковач та Олег Сусленко. Авторкою архітектурного проєкту Центру є Христя Бадзян, співзасновниця архітетурного бюро «Replus». У проектуванні за основу брали універсальний дизайн, аби майбутній центр був безбар'єрним і доступним для усіх мешканців міста.

«Якби не вся команда, цей простір не був би таким, як він зараз є. Це не є галерея, бо галерея має досить вузький профіль. Галерея тут займає тільки 30%, а решта просто будуть об'єднувати різні активності: дискусії, спілкування, кіноперегляди, творення нових смислів, концепцій та ідей», – зазначила Ляна Мицько, керівниця мистецького центру.

Зазначимо, що через карантин публічного офіційного відкриття центру не було, проте команда проведе цей захід онлайн. Сьогодні о 19.00 год. куратор Львівського муніципального мистецького центру Олег Сусленко проведе віртуальну екскурсію. Онлайн-трансляція відбуватиметься на ютуб-каналі і фейсбук-сторінці.

Робота над створенням центру тривала від листопада 2019 року. Команда проєкту об'єднала ініціаторів, експертну групу, департамент розвитку ЛМР, архітекторів і підрядників. Тут проводили одразу 5 видів робіт: реставрацію фасаду, ремонт даху, облаштування внутрішнього дворику, встановлення пандуса і внутрішніх меблів та облаштування самої галереї. Інвестиція міста – 8,7 млн грн.

Тут на містян чекатимуть виставки, лекції і майстер-класи, кінопокази, концерти, перформанси і культурні подій. Муніципальний мистецький центр об'єднає довкола себе художників, культурологів, музикантів, режисерів та інших представників культурного середовища й індустрій.

comments powered by HyperComments