Крістіна Квін у Львові заявила, що до кінця травня посольство США повернеться до Києва

Понеділок, 2 травня 2022, 18:10
Про це Крістіна Квін повідомила на пресконференції у Львові після зустрічі із очільниками міста та області
Крістіна Квін у Львові заявила, що до кінця травня посольство США повернеться до Києва

У Львові із візитом перебуває тимчасова повірена у справах США в Україні Кристина Квін, Вона зустрілася із міським головою Львова Андрієм Садовим та начальником Львівської ОВА Максимом Козицьким. Під час спільної пресконференції  Крістіна Квін запевнила, що Сполучені Штати Америки підтримують Україну. 

"Неможливо описати наскільки я рада, що повернулася в Україну. За два дні до початку повномасштабного вторгнення росії я була у Львові. Тоді я сказала, що США дадуть рішучу відсіч зневазі президента путіна, яку він проявив до міжнародного права. Сьогодні я пишаюся тим, що ми дотримались свого слова", - сказала Крістіна Квін.

За її словами, США та країни НАТО доправляють військову допомогу та іншу підтримку Україні з безпрецедентною швидкістю.

"Ми впроваджуємо нові санкції проти росії, яких ще досі не було. путін припустився величезної помилки, розпочавши свою війну проти України. Він хотів поневолити українців, але отримав протилежний ефект: Україна показала свою згуртованість, мужність та сміливість. путін вдається до жахливих воєнних злочинів. Українці показали всьому світові, що означає справжній героїзм. Починаючи з прикордонників на острові Зміїний, які чітко вказали, куди має прямувати російський корабель, до бійців «Азову» та їхньої безстрашної оборони міста Маріуполь", – акцентувала Тимчасово повірена у справах США.

Крістіна Квін висловила свою повагу Президентові Володимиру Зеленському та українському урядові, які залишаються працювати в Києві, попри вторгнення російських загарбників. Вона також повідомила, що наприкінці травня до Києва може повернутися Посольство США в Україні.

"Ми плануємо надалі працювати з українським урядом, з громадянським суспільством, міжнародними організаціями, щоб максимально допомогти Україні. Поки працюватимемо у Львові, а до кінця місяця плануємо повернутися до Києва. Коли надходить така кількість оборонної та гуманітарної допомоги, найкраще бути на місці та координувати цей процес. Все залежить від ситуації в столиці і наскільки це буде безпечно зробити", – наголосила Квін.  

comments powered by HyperComments