У Львові районний суд відправив під арешт Віктора Медведчука

Субота, 16 квітня 2022, 17:38
Личаківський районний суд вибрав лідеру "Опозиційної платформи "За життя" запобіжний захід у вигляді тримання під вартою
У Львові районний суд відправив під арешт Віктора Медведчука

Лідеру "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це повідомили у Личаківському райсуді м. Львова на офіційній сторінці в соцмережі "Facebook".

"Сьогодні слідчий суддя Личаківського районного суду м. Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, яке погоджене Генеральним прокурором та обрав народному депутату України Медведчуку Віктору Володимировичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За даними клопотання, Медведчуку В.В. повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.28 ч.1 ст.111 та ч.2 ст.28 ч.1 ст.258-3 КК України. 10.01.2022 року Печерським районним судом міста Києва до підозрюваного Медведчука В.В. застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з забороною залишення свого житла за адресою: м. Київ ….., цілодобово. Разом з тим, 26.02.2022 працівниками поліції виявлено відсутність Медведчука В.В. за вказаною адресою проживання, чим встановлено факт порушення Медведчуком В.В. покладених нього ухвалою слідчого судді обов’язків.

У зв’язку з тим, що місце знаходження підозрюваного Медведчука В.В. було невідоме, 02.03.2022 органом досудового розслідування його було оголошено у державний, міждержавний та міжнародний розшук.

Окрім того, за наслідками розгляду клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, що погоджене Генеральним прокурором Венедіктовою І.В., про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, в порядку ч. 6 ст.193 КПК України слідчим суддею Личаківського районного суду м. Львова 18.03.2022 року до Медведчука Віктора Володимировича, 07 серпня 1954 року народження, який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.28 ч.1 ст.111 та ч.2 ст.28 ч.1 ст.258-3 КК України застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави (заочно).

12.04.2022 року підозрюваного Медведчука В.В. було затримано, а 14.04.2022 року доставлено до органу досудового розслідування. За правилами ч. 6 ст.193 КК України після затримання особи і не пізніш як через сорок вісім годин з часу її доставки до місця кримінального провадження слідчий суддя, за участю підозрюваного, обвинуваченого розглядає питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м’який запобіжний захід, про що постановляє ухвалу.

За наслідками розгляду вказаного клопотання слідчий суддя залишив підозрюваному Медведчуку Віктору Володимировичу обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

За клопотанням сторін кримінального провадження, з метою забезпечення безпеки учасників провадження, в тому числі підозрюваного, про що ним було подано заяву, розгляд даного клопотання здійснено слідчим суддею в порядку положень ст.336 КПК України у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення.

На вказану ухвалу суду підозрюваний та захисник вправі подати апеляційну скаргу", - йдеться в повідомленні суду.

comments powered by HyperComments