У Тернополі знесли пам'ятник-літак

Четвер, 14 квітня 2022, 10:32
Радянський літак "МіГ-17" було встановлено на постамент у 1972 році
У Тернополі знесли пам'ятник-літак

У Тернополі продовжують демонтовувати радянські пам'ятники. Зокрема, під час комендантської години із 13 на 14 квітня 2022 року було демонтовано радянський літак "МіГ-17" який було встановлено у 1972 році на постамент в житловому масиві "Східний". Про демонтаж радянського пам'ятника повідомили очевидці.

У Тернопільській міській раді кажуть, що рішення про демонтаж радянського літака було прийняте іще 8 квітня виконкомом ради. Офіційна причина - аварійний стан об'єкту благоустрою "Літак "МіГ-17", який було встановлено за результатами загального технічного обстеження і оцінки технічного стану конструкцій ТзОВ "Промбудпроект".

"Враховуючи звіт ТОВ «Промбудпроект» за результатами загального технічного обстеження та оцінки технічного стану конструкцій об’єкта благоустрою «Літак МІГ-17» встановленого у 1972 році у м. Тернополі, керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

1. Управлінню житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради забезпечити виконання робіт з демонтажу об’єкта благоустрою «Літак МІГ-17» на проспекті Степана Бандери в м. Тернополі.

2. Комунальному підприємству теплових мереж «Тернопільміськтеплокомуненерго» Тернопільської міської ради прийняти об’єкт благоустрою «Літак МІГ-17» на безоплатне зберігання".ТМР, В. Кобель та Андрій Сусла

comments powered by HyperComments