Диригентка із Львівщини Оксана Линів не зможе диришувати на постановці опери "Іоланта" у театрі в Болоньї

Середа, 6 квітня 2022, 16:21
Постановку опери російського композитора Петра Чайковського "Іоланта" в Муніціпальному театрі Болоньї було заплановано на 7 і 9 квітня. Диригувати оркестром мала саме Оксана Линів. Українські митці відмовилися від участь в цій постановці.
Диригентка із Львівщини Оксана Линів не зможе диришувати на постановці опери "Іоланта" у театрі в Болоньї

Диригентка Оксана Линів, яка народилася в м. Броди на Львівщині, а зараз є головною диригенткою Муніципального театру в Болоньї через погіршення стану здоров'я не зможе ближчим часом стояти за диригентським пультом театру. Її замінять іншим диригентом. Про це повідомила в соціальній мережі сама Оксанала Линів.

"Дякую німецькому диригенту Michael Guettler, що погодився мене терміново замінити в зв‘язку з погіршенням стану здоров‘я та різкими болями в спині, що унеможливлює продовження диригування і мій виступ в наступних запланованих концертах", – написала диригентка.

Оксана Линів мала диригувати оркестром театру 7 і 9 квітня під час постановок опери "Іоланта", яку написав російський композитор Петро Чайковський. Дописи української диригентки про те, що в програмі залишається музика російських композиторів, викликала збурення користувачів у соцмережах. Зокрема, вважали, що в час російсько-української війни слід сповна бойкотувати російську культуру, ба більше не створювати під час війни подвійних стандартів чи півтонів.

"Я бажаю успіху всім учасникам завтрашнього концерту, і ще раз дякую керівництву театру за те, що доповнили програмку концерту та офіційні пресрелізи, розіслані до міжнародної преси, інформацією про українське козацьке коріння Чайковського та його зв’язки з нашою культурою", – зазначила Оксана Линів

Раніше через твори російських композиторів деякі українські мисткині відмовилися від участі в постановці, якою керувала Оксана Линів. Також культурна платформа «Ковчег» відмовилася від співпраці з диригенткою.

comments powered by HyperComments