На Волині єпархія УПЦ (МП) вимагає повної автокефалії

Понеділок, 4 квітня 2022, 15:08
Питання повної автокефалії Української православної церкви, яка нині підпорядкована Московському патріархату, підняли перед керуючим єпархією архієпископом Нафанаїлом
На Волині єпархія УПЦ (МП) вимагає повної автокефалії

Все більше священослужителів та вірян Української православної церкви Московського патріархату вимагають розірвати усі стосунки із московським патріархатом, який очолює Кирило Гундяєв. Зокрема священнослужителі та віряни Волинської і Луцької єпархії Української Православної Церкви Московського Патріархату звернулися до керуючого єпархією архієпископа Нафанаїла з проханням негайно порушити перед священноначалієм питання про повну автокефалію Української Православної Церкви. Про це повідомляє місцеве інтернет-видання rayon.in.ua.

Цей крок мотивують тим, що московський патріарх Кирило не засуджує факт вторгнення військ росії, що звершується на адресу українського народу.

Повідомляється, що із керуючим Волинською єпархією УПЦ (МП), архієпископом Волинським і Луцьким Нафанаїлом та вікарієм Волинської єпаріхії, єпископом Камінь-Каширським Афанасієм зустрілися міський голова Луцька Ігор Поліщук та нардеп від групи "За майбутнє" Ігор Палиця. Вони обговорили звернення вірян УПЦ у Волинській області та Луцьку про порушення питання щодо повної автокефалії УПЦ, що означатиме остаточний розрив будь-яких зв‘язків з РПЦ та повну незалежність УПЦ.

Зазначимо, що на Львівщині іще одна православна громада перейшла від УПЦ (МП) до Православної церкви України.

comments powered by HyperComments