На Захід України переїхало вже майже 100 підприємств

Четвер, 31 березня 2022, 09:10
Станом на 29 березня 2022 року на Захід України перевезено потужності 98 підприємств. 375 підприємств перебувають в стані переїзду.
На Захід України переїхало вже майже 100 підприємств

Міністерство економіки України отримало 1164 заявки від підприємств, які планують перевезти своє виробництво на Захід України, На даний час вже опрацьовано 1058 заявок. Станом на 29 березня перевезено потужності вже 98 підприємств, іще 375 підприємств перебувають на стадії переїзду. Такі цифри наводить прес-служба міністерства.

“Масштабне переміщення бізнесу на безпечні території допоможе Україні зберегти виробництво, робочі місця та задовольнити попит армії і цивільногонаселення на низку товарів і послуг, що критично необхідні для перемоги над ворогом”, – повідомила перша віце-прем’єр-міністр, міністр економіки України Юлія Свириденко. 

В Мінекономіки нагадують, що програма з релокації українських виробництв на безпечні території передбачає державну допомогу у:

  • підборі площ для розміщення виробництва;
  • переміщенні та розселенні персоналу;
  • підборі працівників в місці дислокації після переїзду.

Переміщення обладнання підприємства здійснюється на безоплатній основі силами «Укрзалізниці» та «Укрпошти», у випадку потреби залучаються субпідрядники, які мають можливості транспортувати вантажі.

Програмою релокації може скористатися будь-який бізнес, що перебуває в зоні ризику через бойові дії. Йдеться не лише про великі виробництва, але й малі підприємства, де працюють кілька десятків людей.

Для участі у програмі у Міністерстві пропонують заповнити заявку за цим посиланням.

comments powered by HyperComments