У Львові планують мати до 3 тисяч ліжок для «ковідних» пацієнтів

Четвер, 1 квітня 2021, 17:16
Про плани розширення ліжкової мережі для лікування пацієнтів із коронавірусом розповів віце-мер Львова Андрій Москаленко
У Львові планують мати до 3 тисяч ліжок для «ковідних» пацієнтів

На сьогодні у Львові в комунальних лікувальних закладах «ковідними» пацієнтами зайнято 1031 ліжко, відведене для таких пацієнтів. За словами віце-мера Львова Андрія Москаленка, зараз місто працює над розгортанням нових ліжок – загальну кількість «ковідних» ліжок у Львові планують збільшити до 3000. Про це пише прес-служба Львівської міськради.

«Сьогодні ми маємо в місті вже станом на ранок 1031 ліжкомісце зайняте з тої кількості, яка сьогодні є готова. І зараз ми працюємо над тим завданням, яке ставить міський голова, — це збільшення загалом до трьох тисяч ліжкомісць, щоби на випадок загострення ситуації мати запас», – повідомив під час брифінгу Андрій Москаленко.

Так, у міських медичних закладах, які приймають хворих на коронавірус, облаштували 1578 ліжок. Станом на сьогоднішній ранок, 1 квітня, на лікуванні перебуває 1031 пацієнт (з них у 962 підтверджено коронавірусну хворобу, 65 – в реанімації, ще 29 підключено до штучної вентиляції легень). Тож вільними залишаються 547 ліжок.

До слова, за останню добу до лікарень по місту госпіталізували 83 особи.

comments powered by HyperComments