У львівській лікарні швидкої медичної допомоги провели унікальну операцію, щоб зберегти життя пацієнтці

Середа, 31 березня 2021, 08:32
У 37-річної львів’янки виявили задавнену перфораційну виразку шлунку – вона майже місяць проходила із цією патологією.
У львівській лікарні швидкої медичної допомоги провели унікальну операцію, щоб зберегти життя пацієнтці

У Львові у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги провели складну операцію для порятунку 37-річної пацієнтки Олени. Майже місяць вона проходила з перфораційною виразкою шлунку і навіть про це не підозрювала. Організм жінки сам «прикрив» виразку печінкою, і це, фактично, врятувало їй життя.

«Жінка зверталась за допомогою у приватні медичні заклади, але їй поставили неправильний діагноз щодо неврологічної симптоматики, хоча проблема була гостра і пов’язана з хірургічними ускладненнями виразкової хвороби шлунку», – розповідає Гнат Герич, завідувач першого хірургічного відділення лікарні на Миколайчука.

Коли пацієнтка потрапила до фахівців із Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова, було встановлено правильний діагноз – прорив перфораційної виразки шлунку. При таких важких станах, на жаль, виживають одиниці. Тому пацієнтку терміново госпіталізували та почали готувати до операції.

«Унікальний випадок, найцікавішим в цій історії є те, що при проривній виразці шлунку є лічені години для того, щоб врятувати пацієнта і зробити невідкладну операцію, однак організм сам «прикрив» виразку печінкою, що й, власне, врятувало життя пацієнтки», – пояснює лікар.

Технічно вкрай складно встановити межі кожного органу та роз'єднати їх без будь-яких пошкоджень. Однак команда медиків Центру хірургії взялась за операцію. Провели розділення усіх органів, усунули інфекцію та ушили отвір в шлунку.

Зараз пацієнтка почуває себе добре та вже поїхала додому.

comments powered by HyperComments