У Львові за місяць чисельність госпіталізованих «ковідних» пацієнтів зросла у понад 3 рази

Вівторок, 30 березня 2021, 20:02
Андрій Садовий прокоментував рішення міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій
У Львові за місяць чисельність госпіталізованих «ковідних» пацієнтів зросла у понад 3 рази

У вівторок 30 березня 2021 року міська комісія із ТЕБ та НС прийняла рішення про посилення карантину на території Львівської МТГ. Серед цих рішень – переведення громадського транспорту в режим спеціальних перевезень зі скасуванням пільгового проїзду; дитячі садочки працюватимуть в режимі чергових груп. Причини запровадження посилених карантинних заходів у своєму відеозверненні повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«На початку березня в наших комунальних лікарнях від COVID-19 лікувалося орієнтовно 300 хворих. Станом на сьогодні - 1 тисяча 17 осіб. Тільки за останню добу було госпіталізовано 114 хворих. Ви бачите, яка динаміка.

Ми з самого початку створили резерв 1300 ліжок. Сьогодні ми цей резерв збільшили до 2 тис ліжок. Але можливості медичної системи не безмежні. Тому на комісії з надзвичайних ситуацій ми прийняли рішення продовжити карантин до 12 квітня і зробити його більш суворим.

В першу чергу, це стосується громадського транспорту. Ми вводимо режим спецперевезень. Ми скасовуємо пільги для всіх. Нам важливо, щоби люди могли заїхати на роботу і вернутися. Велике прохання до людей старшого віку – будьте вдома! Я би хотів, щоб ви були здорові і не захворіли.

Тепер щодо садочків. Садочки будуть працювати, але в режимі чергових груп. Якщо ви працюєте, ви можете віддати дитину в садочок. Якщо ви маєте з ким лишити дітей, будь ласка, зробіть це. Нам треба розірвати цей ланцюг (інфікування коронавірусом – ред.).

Стосовно бізнесу. Працюють продуктові магазини, працюють аптеки. Закрита промислова група», – цитує Садового прес-служба Львівської міськради.

Андрій Садовий також розповів про рішення міської комісії із ТЕБ та НС, яка за поданням Нацполіції прийняла рішення про закриття низки закладів.

«Є порушення. На комісії ми прийняли рішення припинити діяльність «Епіцентру» на вул. Б. Хмельницького, «МакДональдс» на проспекті Шевченка і ряд інших закладів за поданням поліції. Якщо ви бачите порушення карантинних обмежень, будь ласка, телефонуйте в поліцію або на телефон «Гарячої лінії», — закликав Андрій Садовий.

Також Садовий закликав львів’ян долучатися до богослужінь в храмах онлайн, щоб не наражати себе на небезпеку захворіти.

«В цю неділю римо-католики мають Великдень, 2 травня – православні і греко-католики. Я би дуже хотів, щоби в дні Паски, ми були здоровими. Тому велике прохання – дотримуватись всіх карантинних обмежень. Наприклад, в нашій родині, ми під час карантину Службу Божу будемо дивитись виключно онлайн. Бажаю всім добра!», – додав Андрій Садовий.
 

comments powered by HyperComments