У Тернополі від завтра посилюють карантинні обмеження

Неділя, 28 березня 2021, 14:30
Рішення про посилення карантинних обмежень прийняла на місцевому рівні у зв’язку із ростом захворюваності на COVID–19 та завантаженості лікарень
У Тернополі від завтра посилюють карантинні обмеження

У Тернополі через значний ріст захворюваності на у місті впродовж останніх тижнів та завантаженість лікарень, на засіданні міського оперативного штабу прийнято рішення про введення додаткових обмежень у місті. Відповідне рішення прийняла міська комісія з питань надзвичайних ситуацій та техніко-економічної безпеки. Про це повідомила прес-служба Тернопільської міськради.

Посилення карантинних обмежень передбачатиме неухильне дотримання протиепідемічних заходів під час роботи закладів дошкільної освіти; із понеділка 29 березня 2021 року учні 5 – 11 класів навчатимуться дистанційно, в той же час молодші школярі 1 – 4 класу будуть навчатися в звичайному режимі (офлайн); заклади позашкільної, професійно-технічної і вищої освіти мають організувати навчальний процес у режимі дистанційного навчання.

У закладах освіти забороняється проведення масових заходів (освітніх, наукових, свят, вистав, тощо) за участю здобувачів освіти з більш ніж однієї групи (класу) та за присутності глядачів (відвідувачів).

Крім того від 22 години вечора до 7 години ранку заборонена робота закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос. При цьому розрахункові операції забороняються після 21 години вечора.

Перевезення пасажирів в таксі здійснювати в засобах індивідуального захисту та у кількості не більше трьох пасажирів або в межах однієї сім’ї з дітьми в легкових автомобілях.

Також, відповідно до рішення, буде посилено контроль за дотриманням карантинних вимог правоохоронцями.

comments powered by HyperComments