СБУ затримала міжнародну банду контрабандистів, які вивозили бурштин через львівський аеропорт

Субота, 27 березня 2021, 09:38
За контрабанду бурштину Служба безпеки України затримала сімох мешканців Рівненської області. Вони працювали на організатора групи, громадянина однієї з країн Південного Кавказу.
СБУ затримала міжнародну банду контрабандистів, які вивозили бурштин через львівський аеропорт

 Під час обшуків правоохоронці знайшли більше тонни бурштину. Затримані вивозили бурштин з України через аеропорти у Києві та Львові.

За роботою злочинної групи правоохоронці стежили ще від вересня минулого року. За цей час слідчим вдалося встановити канали контрабанди, спосіб вивезення каменю та усіх членів злочинної групи. Семеро контрабандистів з Рівненщини працювали на організатора, громадянина однієї з країн Південного Кавказу.

Мешканці Рівненщини скуповували нелегально видобутий бурштин. З частини купленого бурштину вони виготовляли готові ювелірні прикраси та інші вироби на замовлення іноземних клієнтів. Робилось це на одному із приватних підприємств Рівненської області.

Під час обшуків у помешканнях контрабандистів, а також у складах, які вони використовували, правоохоронці знайшли майже 1300 кг бурштину та 170 кг вже готових виробів з каменю. А ще обладнання для обробки бурштину та чорнову бухгалтерію. Загалом сума вилученого каменю становить більше 11 млн грн.

Контрабандисти вивозили бурштин з України через аеропорти «Бориспіль» та «Львів», а також відправляли у посилках за підробленими документами.

Усіх сімох контрабандистів затримано, щодо затримання організатора групи у прес-службі СБУ не повідомляють. Усе знайдене майно під час обшуків вже арештоване та вилучене.

 

comments powered by HyperComments