Степанов віщує, що в Україні за три тижні виявлятимуть по 25 тисяч випадків COVID-19 на добу, а карантин триватиме до кінця року

Субота, 27 березня 2021, 12:24
За словами Міністра, для уряду найголовніше запобігти колапсу медичної системи
Степанов віщує, що в Україні за три тижні виявлятимуть по 25 тисяч випадків COVID-19 на добу, а карантин триватиме до кінця року

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов каже, що через три тижні в Україні очікується виявлення 25 тисяч хворих на COVID-19 щодня, а карантин, запроваджений у зв'язку із розповсюдженням коронавірусу, триватиме до кінця року. У зв'язку із зростаннямс захворюваності на COVID-19 уряд може повністю зупинити рух транспорту в Україні, якщо «ситуація виходитиме з-під контролю». Про це міністр заявив в ефірі телеканалу «Україна 24» та у програмі «Свобода слова Савіка Шустера».

«Якщо ситуація буде виходити з-під контролю, то окремим рішенням уряду ми можемо зупинити транспорт. Головне, щоб не було колапсу медичної системи, це основний показник. Зараз дуже важливо дотримуватися карантинних обмежень», – заявив Максим Степанов. Він додав, що за розрахунками Міністерства, зростання захворюваності на COVID-19 триватиме іще протягом 2 – 3 тижнів і досягне максимуму в 25 тисяч хворих на добу. Цей максимум утримуватиметься іще 2 – 3 тижні.

Крім того міністр повідомив, що до кінця березня або початку квітня Україна очікує постачання вакцини проти коронавірусу в рамках глобальної ініціативи «COVAX», а у квітні очікується постачання вакцини «Covishield» («AstraZeneca»).

comments powered by HyperComments